Joi, 22 iulie 2021, 30 de BRAVI sportivi Special Olympics România au concurat pentru un loc pe podium în cadrul unei competiții de Bocce, primul eveniment sportiv față în față din anul 2021, desfășurat cu sprijinul partenerului tehnic Hervis Sports & Fashion.
 
După ce retailerul sportiv a experimentat în magazinele sale din București și Ploiești vizite de lucru ale tinerilor cu Sindrom Down de la Special Olympics România (în cadrul programului ”Angajați, NU Asistați!”), colaborarea începută în anul 2016 continuă: Hervis Sports & Fashion, partener tehnic Special Olympics Romania sprijină primul eveniment sportiv față în față din acest an. Compania a asigurat echipamentul de concurs și a oferit fiecărui sportiv cu dizabilități intelectuale vouchere în valoare de 150 de lei.
 
30 de sportivi Special Olympics România, și-au arătat maiestria la acest sport (vă reamintim că la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics de la Abu Dhabi din martie 2019 România s-a întors cu o medalie de bronz). 
 
Bocce este un joc italienesc de abilități și strategie. Principiul de bază este acela de a împinge o minge (boccia) cât mai aproape de mingea țintă (pallina). Bocce ca sport Special Olympics le oferă persoanelor cu nevoi speciale oportunitatea de a interacționa, de a-și dezvolta abilitățile motorii și de a câștiga încredere in sine. 
 
”După traversarea deșertului indus de restricțiile perioadei de pandemie, cu prudență maximă, respectând cu strictețe toate regulile de siguranță sanitară ale momentului, ne reîntoarcem cu entuziam spre bucuria de neegalat a întrecerilor cu prezență fizică a sportivilor. Să ne bucurăm deci alături de BRAVII sportivi Special Olympics” spune Viorel Mocanu, Director Sportiv Special Olympics România. 
 
Elena Gheorghiță, Marketing Manager Hervis Sports & Fashion apreciază că: „Reluarea evenimentelor sportive în format fizic este un prim semn că începem sǎ revenim la activitățile cu care eram obișnuiți înainte de pandemie, la viața pe care cu toții ne-o dorim repusă pe un făgaș normal cat de curând. Este o mare bucurie să participăm din nou, fizic, la evenimente, să petrecem timp de calitate împreună cu cei dragi, sǎ arătam, prin puterea exemplului, influențele pozitive ale sportului asupra sănătății. Baftǎ multǎ, dragi sportivi Special Olympics! # HaiBravii!”
 
Competiția de Bocce s-a desfășurat pe terenul de sport al Fundației Motivation România din Bragadiru, județul Ilfov. 
 
***
Despre Hervis Sports & Fashion
Hervis Sports & Fashion este prezent la nivel naţional cu o reţea de 39 de magazine în București, Baia Mare, Cluj, Constanța, Brăila, Iași, Galați, Oradea, Sibiu, Timișoara, Arad, Târgu Mureș, Pitești, Deva, Brașov, Râmnicu Valcea, Bistrița, Ploieşti, Turnu Severin, Roman, Satu Mare, Slobozia, Targu Jiu, Zalău, DN1 și Târgoviște.

Hervis Sports reprezintă un concept multi-brand, cu 60% din produse aparținând mărcilor sport consacrate - Adidas, Nike, Puma, Columbia, Wilson, Kettler, Scott, Fischer, Atomic etc, iar 40% mărcilor proprii – Kilimanjaro, X-Fact, Denali, Benger, Seems etc. Magazinele Hervis Sports ofertă o gamă variată de articole sportive de cea mai înaltă calitate, la cele mai bune prețuri și cu cele mai atractive oferte, urmând tradiția austriacă şi experiența în sport de peste 50 de ani.
 
Despre Special Olympics România
Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței. În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității. Special Olympics România își dorește să ajungă la fiecare dintre acestea și familiile lor prin competiții sportive, activități educative în scoli, cursuri de formare pentru antrenori, evaluari ale stării de sănătate, evenimente de strângere de fonduri și prin soluții sustenabile pentru creșterea angajabilității persoanelor adulte cu dizabilități intelectuale.