Fundaţia Globalworth finanțează Fundația Special Olympics România cu 35.000 de euro pentru prima soluție digitală care facilitează sportul de la distanță pentru copii și tineri cu dizabilități fizice și intelectuale din centre de plasament și rezidențiale.

Ce presupune această soluție digitală?
 Soluția dezvoltată se bazează pe un mix de tehnologii, astfel încât să ajute comunicarea și sportul la distanță
 Fiecare centru este dotat cu un kit de comunicare de tip videoconferință, compatibil cu majoritatea platformelor utilizate în prezent (zoom, microsoft teams, google meet, live facebook)
 Sesiunile de antrenament live beneficiază de o experiență vizuală si auditivă biderecțională datorată echipamentelor: display cu diagonală mare, cameră video integrată de ultimă generație, sistem de sonorizare performant și laptop cu conexiune la internet

Cu ajutorul acestei tehnologii, peste 400 de copii vor participa la exerciții de fitness, concursuri online, vor învăța să facă mișcări corecte și vor interacționa de la distanță atât cu antrenorul virtual, cât și cu alți copii din alte centre de plasament și sociale.

Centrele rezidențiale și de plasament în care a fost implementă soluția digitală de sport sunt din localitățile Stefănești (Argeș), Târgu Jiu (jud. Gorj), Simeria (jud. Hunedoara), Piatra Neamț (jud. Neamț), Gura Humorului (jud. Suceava) și Băbeni (jud. Vâlcea).

Prin proiectul “Campionatul de Fitness și Zâmbete”, pe lângă antrenamentele săptămânale se vor organiza și competiții virtuale de fitness în care copiii vor putea să fie evaluați în timp real de arbitri.

Toți cei 230 de kinetoterapeuți și îngrijitori vor beneficia de sesiuni de formare de la distanță pentru a putea înțelege etapele proiectului, dar și modul de lucru cu materialele și dotările puse la dispoziție de Fundația Special Olympics din România prin finanțarea de la Fundația Globalworth.

Cu ocazia evenimentului “Iluminat pentru Incluziune” Fundația Globalworth s-a alăturat mișcării internaționale Special Olympics de luptă pentru înlăturarea discriminării persoanelor cu dizabilități intelectuale și a iluminat în roșu clădirea sa emblematică: Globalworth Tower.

„În condițiile actuale, impuse de pandemie și distanțarea socială, persoanele cu dizabilități fizice și intelectuale, aflate în astfel de centre au o situație mult mai dificilă față de persoanele cu dizabilități care trăiesc împreună cu familiile lor: izolarea, lipsa interacțiunii sociale și lipsa accesului la recuperare ducând la depresie și anxietate. Accentul va fi pus pe lecțiile digitale distractive care vor îmbunătăți bunăstarea copiilor”, a spus Georgiana Iliescu, Director Executiv Fundația Globalworth.

„La Special Olympics dorim să aducem împreună copiii și tinerii cu dizabilități intelectuale pe terenul de sport și să le înbunătățim starea de sănătate și abilitățile sociale. Pandemia a schimbat major modul nostru de a face mișcare, iar copiilor cu dizabilități le-a fost foarte greu să rămână departe de ochii tuturor, în izolare. Ne propunem prin acest proiect să reinventăm modul de a face sport, de a aduce antrenorul virtual in fiecare din cele 6 centre în care vom lucra, cu ajutorul tehnologiei”, a spus Viorel Mocanu, directorul sportiv al Special Olympics România.

***
Despre Fundația Globalworth
Fundația Globalworth a fost înființată în 2018 de Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, și este o entitate non-profit, fiind independentă de activitățile comerciale ale grupului. Fundația are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri și tehnologie.

Pornind de la ideea că viitorul oricărei societăți este reprezentat de generațiile tinere, fundația se concentrează pe grija pentru oameni, care poate fi susținută prin programe de educație și prin proiecte care le pot îmbunătăți acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria socială din care fac parte. La fel de importante sunt și inițiativele care au ca scop construirea de locuri și dezvoltarea de comunități urbane în care oamenii se pot întâlni, pot interacționa și pot găsi împreună soluții care îi ajută pe cei cu nevoi speciale. În completarea acestora, Fundația Globalworth crede în impactul pozitiv al proiectelor care integrează tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor și susține finanțarea inovațiilor care, printre altele, pot aduce oamenii împreună.

Despre Fundația Special Olympics din Romania
Fundația Special Olympics România își dorește, încă de la înființarea sa din 2003, să ajungă la cât mai multe dintre persoanele cu dizabilități intelectuale și familiile lor prin competiții, cursuri, evaluari ale stării de sănătate, evenimente de strângere de fonduri și prin soluții sustenabile pentru creșterea angajabilității persoanelor adulte cu dizabilități intelectuale.