Aflat la cel de-al treilea modul, proiectul #PREƧENT aduce copiilor din centrele sociale ateliere de încurajare a comunicării prin tehnici artistice, sub îndrumarea trainerilor specializați în diverse domenii, în concordanță cu ideea modulului.

„Creativitatea și exprimarea prin artă” este tema sub umbrela căreia, în perioada octombrie 2021 - ianuarie 2022, copiii din centrele sociale ieșene beneficiază de traininguri specializate. Dezvoltat de Asociația Industrii Creative, cu sprijinul Kaufland România, proiectul educațional #PREƧENT promovează egalitatea de șanse și asigură accesul la educaţie alternativă și nonformală copiilor din medii defavorizate. Prin parteneriatul cu DGASPC Iași, proiectul este activ în patru centre: Centrul de Servicii Sociale „Bucium”, Centrul de Servicii Sociale „C.A. Rosetti”, Centrul de Servicii Sociale „Bogdana”, la care în această toamnă s-a adăugat Centrul de Servicii Sociale „Verșeni” din satul Verșeni, comuna Miroslovești, județul Iași. În acest mod, activitățile continuă să favorizeze și copii din mediul rural, iar numărul total al beneficiarilor a crescut la 130.

Proiectul #PREƧENT a debutat în ianuarie 2021, cu 12 sesiuni de învățare alternativă pe diverse teme din sfera comunicării care s-au desfășurat online. Inițiativa a continuat cu cel de-al doilea modul, printr-o serie de sesiuni concentrate în jurul ideii de viață sănătoasă.

Tema celui de-al treilea modul a fost aleasă după nevoile copiilor, observate de-a lungul timpului atât de organizatori, cât și de trainerii modulelor precedente. Drept urmare, din luna octombrie până în prezent au fost organizate ateliere de re-design (îmbinate cu scrierea creativă alături de jurnalista Maura Anghel în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere - FILIT Iași; și training de refolosire a textilelor vechi și reutilizarea hârtiei reciclate cu Alex Cristea), artă dramatică (cu exerciții de încredere, coordonare, teatru de păpuși și umbre alături de actorii George Cocoș și Ioana Corban), coregrafie (de această dată, dincolo de dans, instructorul-coregraf Ancuța Macovei i-a ajutat pe copii să exteriorizeze emoțiile prin mișcări proprii, iar coregraful Momo Sanno i-a îndrumat să regăsească echilibrul prin expresii libere improvizate), continuate cu traininguri de arte plastice și new media în luna ianuarie a anului viitor.

Toate aceste activități se bucură constant de susținerea Kaufland România, un partener de lungă durată al Asociației Industrii Creative, care a sprijinit proiectul #PREƧENT încă de la primul modul. Devenită o tradiție, activitatea caritabilă din acest proiect a continuat și în acest modul, astfel că la începutul lunii decembrie copiii au primit pachete înmânate de membrii și colaboratorii Asociației Industrii Creative și Anna Katharina Scheidereiter.

„Cu bucurie sprijinim proiectul #PREƧENT, care în al treilea modul i-a ajutat pe copii să-și descopere latura artistică și să se exprime prin tehnici mai puțin tradiționale, întărindu-le astfel încrederea în forțele proprii. În ciuda provocărilor apărute de-a lungul acestui an, activitățile s-au desfășurat în condiții de siguranță, cu mare entuziam din partea copiilor participanți, asta datorită devotamentului de care dau dovadă partenerii noștri de la Asociația Industrii Creative. Pentru că implicarea face diferența!” - a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România și Moldova.

Proiectul #PREƧENT este inițiativa Asociației Industrii Creative, organizator al festivalurilor Rocanotherworld, Classix și al evenimentului Sinestezia, susținător de rezidențe artistice și coordonator de acțiuni sociale majore de ajutorare a comunităților defavorizate.

Mai multe detalii despre proiectul #PREƧENT se află pe site-ul www.asociatiaindustriicreative.com.