· 174 de membri ai societatii civile si ai mass-media au fost instruiti de specialisti in problematica egalitatii de sanse pe piata muncii din Romania
· 148 de femei vulnerabile din Bucuresti si Ilfov au acum o meseria noua: ingrijitoare de batrani la domiciliu 
· Rata de angajarea si autoangajare a femeilor cu dificultati de acces pe piata muncii va creste datorita proiectului S.A.FI.R. Bucuresti Ilfov, al Asociatiei React.
 
143 de reprezentanti ai societatii civile (organizatii neguvernamentale, asociatii profesionale si institutii culturale, patronate, sindicate etc.) si 31 de reprezentanti mass-media au participat la sase sesiuni de instruire in domeniul egalitatii de sanse, organizate de Asociatia React. Sesiunile au informat si au sensibilizat participantii in legatura cu problemele pe care le intampina persoanele vulnerabile, in special femeile, si au lansat un apel de implicare in promovarea principiului egalitatii de sanse pe piata muncii.  
 
Cele sase sesiuni, organizate in cadrul proiectului „Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile” – S.A.F.I.R. Bucuresti Ilfov, au vizat subiecte precum: femeia intre cariera si gospodarie, tehnologia ca accelerator al egalitatii de sanse, viata femeilor din comunitatile dezavantajate sau rolul femeii in sistemul de servicii sociale si de sanatate. 
 
De altfel, o alta directie a proiectului o reprezinta facilitarea participarii pe piata muncii pentru 280 de femei cu o slaba pregatire profesionala sau cu dificultati de angajare. Prin S.A.F.I.R. Bucuresti Ilfov, femeile beneficiaza de cursuri de ingrijire batrani la domiciliu si de tehnologia informatiei si a comunicatiilor, recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si de Ministerul Educatiei Nationale. In plus, 25 de cursante, alese pe baza implicarii la cursuri si a motivatiei de a demara o afacere, vor urma cursuri de initiere in competente antreprenoriale si vor primi sprijin pentru demararea propriilor afaceri. 
 
148 de femei s-au calificat, pana acum, in meseria de ingrijitoare de batrani la domiciliu. Dupa absolvire, femeile formate in cadrul SAFIR Bucuresti Ilfov vor fi incluse intr-o retea profesionala online, al carei scop este acela de a le facilita accesul la un loc de munca, prin intermedierea cererii cu oferta din domeniul lor de activitate. 
 
Cele doua directii majore ale proiectului converg catre cresterea nivelului de insertie profesionala a persoanelor din grupuri vulnerabile, prin instruirea societatii privind importanta respectarii egalitatii de sanse, pe de o parte, si pregatirea profesionala a persoanelor vulnerabile, pe de alta parte. 
 
Sesiunile de egalitate de sanse si cursurile de formare profesionala sunt organizate in cadrul proiectului „Sansa unei vieti mai bune pentru femeile din din regiunea Bucuresti Ilfov”. Proiectul este implementat si comunicat sub denumirea S.A.F.I.R. – „Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile Bucuresti–Ilfov” si este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste în Oameni! 
 
Pentru mai multe informatii despre proiect va rugam sa o contactati pe Andreea Rotaru, Manager comunicare in cadrul Asociatiei React, telefon 0723 212 249, e-mail andreea.rotaru@asociatiareact.ro.

***
Asociatia React este o organizatie neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara. Implementam proiecte integrate, care produc schimbari majore in viata oamenilor prin sprijin competent si implicare activa. In cei noua ani de la infiintare, am contribuit la schimbarea vietii unui numar de aproximativ 200.000 de romani si am salvat peste 100.000 de vieti omenesti. Suntem printre cele mai premiate organizatii neguvernamentale din Romania, cu 14 premii de excelenta nationale si internationale. React are filiale in 5 orase din tara si o echipa de 50 de angajati si peste 200 de voluntari. www.asociatiareact.ro