Proiectul isi propune realizarea de activitati pentru imbunatatirea integrarii sociale si profesionale a tinerilor cu varste cuprinse intre 16-29 ani, din grupuri vulnerabile din jud. Iasi, Vaslui, Constanta si Mures, in special din mediul rural, aflati la risc de excluziune sociala, din care 66 de etnie rroma. Tinerii vor beneficia de un pachet de servicii complex si integrat oferit prin intermediul a 7 noi servicii dezvoltate prin proiect de catre cele 7 ONG-uri partenere: consiliere si orientare si formare profesionala, asistenta psiho-sociala pentru prevenirea si combaterea efectelor abuzului, dezvoltarea abilitatilor parentale la tineri, dezvoltarea abilitatilor de viata si de mediere pe piata muncii, sprijin psiho-social pentru tineri cu tulburari de comportament, adictii si boli cronice, dezvoltare de abilitati de viata independenta in cadrul Clubului Tinerilor, inclusiv pentru cei cu dizabilitati, consiliere psiho-sociala si educationala.
 
Tot in cadrul acestui proiect va fi infiintat un serviciu pilot de prevenire, informare si diagnoza, - Caravana mobila pluridisciplinara in mediul rural, prin care se vor oferi servicii de  informare si educare privind bolile cu transmitere sexuala, prevenirea infectarii cu HIV si a consumului de droguri, educatie sexuala si contraceptie, prevenire violenta si trafic de persoane, informare cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilitati, egalitate de sanse, educatie parentala, abandon scolar, orientare in cariera si integrare socio-profesionala, antreprenoriat si voluntariat, asociere pentru rezolvarea problemelor comunitatii s.a, unui numar de peste 8700 tineri (16-29 ani), 8700  copii (3-15 ani) si 1740 de parinti/reprezentanti legali din mediul rural, din 93 de comune din judetul Iasi si 81 de comune din jud. Vaslui. 
 
”Parteneriat pentru incluziune” va permite si profesionalizarea unui numar de 100 asistenti / lucratori sociali si 100 cadre didactice din cele 174 de comune din jud. Iasi si Vaslui in domenii care sa-i sprijine direct in oferirea de servicii de calitate pentru tinerii aflati la risc. 
Echipa de implementare va face parte din comitetul de monitorizare si interventie rapida infiintat pe proiect pentru o coordonare si o referire mai buna a cazurilor sociale, respectiv va lucra sub coordonarea DGASPC Iasi si Vaslui la realizarea planului anual de servicii sociale, prevazut ca obligatie de catre Legea Asistentei Sociale.
 
”Cred ca acest proiect va pune in valoare experienta pe care o aveti in reducerea excluziunii sociale. Va doresc fiecaruia succes in implementarea acestui proiect” – a declarat E.S. Tove Bruvik WESTBERG - ambasadorul Norvegiei in Romania.
 
”Este al doilea proiect ambitios in care se unesc mai multe organizatii neguvernamentale din Iasi si pun impreuna resurse si experiente. Am mai crecut inca o treapta si am invatat iata, ca e mai eficient sa te implici ca partener intr-un proiect mare, in care dai tot ce ai tu mai bun, decat sa faci proiecte mici, riscand sa dublezi un serviciu in comunitate. Proiectul acesta ne permite sa oferim servicii integrate si sa avem raspuns pluridisciplinar la probleme majore ale comunitatii. Prezenta partenerilor institutii publice indica de asemenea o dezvoltare a sectorului serviciilor sociale, deorece plaseaza publicul si privatul in relatia fireasca de colaborare. Multumim excelenta pentru sprijin si pentru onoarea prezentei la evenimentul nostru.”- a declarat dna Angela Achitei, presedinte ADV Romania.
 
Valoarea proiectului este de 2.454.933,99 lei, din care 245.493,40 lei, va fi asigurata de catre parteneri ca si contributie proprie.
 
Proiectul este finantat in cadrul apelului „SINERGII PENTRU VIITOR – tineri in situatii de risc” din cadrul Programului RO10 „Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale", program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.
 
Detalii cu privire la eveniment pot fi oferite de dna Mihaela Munteanu, Director de dezvoltare si comunicare ADV Romania –email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro sau la telefon: 0740-513864.