Voluntarilor li s-au alaturat la plantare Laura Belecciu si Vladimir Draghia, sustinatori ai Asociatiei MaiMultVerde. Ei au inotat la Swimathon Bucuresti in iulie 2014 si au adunat, astfel, fonduri pentru proiectele de impadurire desfasurate de organizatie. 

Cei 7.000 de puieti de stejar, paltin, frasin si alte cateva specii ajutatoare au fost plantati de voluntarii MaiMultVerde si de sustinatorii care au facut donatii in cadrul campaniei ”Fa cadou un copac!”. Plantarea s-a desfasurat in 25 octombrie si 1 noiembrie, pe o parcela de 5 hectare langa Ploiesti. In aceasta zona, Asociatia MaiMultVerde continua actiunile de impadurire incepute in anul 2009, in incercarea de a crea o bariera naturala de protectie intre oras si zona industriala. 

Campania ”Fa cadou un copac!” este sustinuta prin donatii de la persoane fizice si sponsorizari de la companii. Printre sustinatorii campaniei in anul 2014 se afla: METRO SYSTEMS Romania, Scania, Electro-Total, Lexmark, Food Panda, DecoBox, byCristian, OK Print, BackupRun, septembrie.candva, Linia 21, Corporate Goodies, Aqua Carpatica, Limitless. De asemenea, unele fonduri au fost obtinute prin participarea la Swimathon Bucuresti, un eveniment de fundraising organizat de Fundatia Comunitara Bucuresti. Din echipa au facut si parte Laura Belecciu (Prima TV), Vladimir Draghia (Antena 1), Dragos Bucurenci (fondator al Asociatiei MaiMultVerde) si Raluca Lazarut (Kanal D). Fundraiserii Adela Szatvanyi, Alexandra Butuceanu si Cosmin Coca au alergat la diverse competitii sportive si au adunat fonduri pentru MaiMultVerde prin intermediul platformei Galantom.ro. Astfel, s-au strans fonduri pentru plantarea celor 7.000 de puieti de stejar, frasin, paltin si alte specii ajutatoare. 

Campania „Fa cadou un copac!” a inceput in decembrie 2010, pornind de la necesitatea strangerii de fonduri pentru impadurirea Romaniei. Oricine face o donatie de 10 lei catre MaiMultVerde contribuie la plantarea unui copac. Pana acum, in cei trei ani de campanie, s-au plantat 23.000 de puieti la Snagov si Ploiesti. Campania ”Fa cadou un copac!” continua pe www.maimultverde.ro/sustine. Doritorii pot face o donatie de 10, 30, 50, 100 sau 150 lei. In functie de acest lucru, un puiet sau mai multi vor fi plantati in numele lor de catre voluntarii MaiMultVerde. Donatorul primeste prin e-mail confirmarea si o felicitare editabila pe care o poate pastra sau oferi unei persoane dragi. Pe termen lung, persoana care face donatia sau cea care primeste cadou copacelul va primi informatii despre actiunea de plantare si participarea la ea, iar ulterior acesteia, despre evolutia copaceilor plantati. 
 

***
Note pentru jurnalisti 
Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii sase ani de activitate, 2008 - 2013, MaiMultVerde a lucrat cu 20.000 de voluntari, a plantat peste 650.000 de puieti, a strans peste 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Oradea si Timisoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii sase ani a ajuns la 4.000.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania si din finantari europene nerambursabile.  

Photo Credits: George Hari Popescu
 
 

Informatii suplimentare: 
 
Anamaria Bogdan, Director de comunicare Asociatia MaiMultVerde: tel. 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro