Experienta de peste 10 ani a Asociatiei Salvati Dunarea si Delta a constatat ca situatia copiilor din Delta Dunarii este una sensibila si necesita mai multa atentie. 300 de copii cu vârsta cuprinsa intre 5-15 ani au primit un ghiozdan cu incaltari si rechizite, iar 500 de copii intre 1-5 ani si parintii lor au primit fructe, haine si produse de igiena. In cadrul campaniei s-au strâns 39.500 lei, iar scopul a fost de a oferi copiilor un cadou de Craciun indestulat, cu tot ceea ce le trebuie pentru a putea trece cu zâmbetul pe buze peste iarna grea din Delta. 

In cadrul actiunii pe care echipa Salvati Delta impreuna cu voluntarii sai a avut-o in Delta Dunarii, situatia scolilor s-a aratat una trista. Scolile necesita de urgenta abilitare, utilarea laboratoarelor, bibliotecilor si salilor de clasa. Scoala din Letea, comuna C.A. Rosetti prezinta cea mai deosebita atentie, având in vedere ca aici nu exista sursa de apa. Ca un prim pas in ajutorarea comunitatii din Letea care nu beneficiaza de apa in scoala din sat, pornim o noua campanie de donare. La acest link: http://salvatidelta.ro/implica-te/doneaza gasiti mai multe detalii despre situatia scolii din Letea.
 
Multumim companiilor BCR Banca pentru locuinte, Carrefour Constanta, Mega Image, Fan Courier, Smart Service Solution, Agrosarc SRL, GMP, celor 40 de donatori individuali care au donat prin http://salvatidelta.ro/implica-te/doneaza, Asociatiei React si celor 20 de sufletisti din Bucuresti care au adus haine si ne-au ajutat la transportul si ambalarea ghiozdanelor si celor care ne-au oferit doua autoturisme pentru drumul pâna la Tulcea.
 
Totodata, multumim pentru cele doua barci oferite de ARBDD si Consiliul Judetean Tulcea si comunitatilor locale din comunele Maliuc, Crisan si C.A. Rosetti pentru primirea si amabilitatea acordate.
 
***
Despre Asociatia Salvati Dunarea si Delta
Asociatia Salvati Dunarea si Delta este de 10 ani in lupta cu oamenii, pentru binele naturii si in final, pentru binele oamenilor. Infiintata in anul 2004, asociatia s-a nascut din nevoia de protectie a celui mai tânar pamânt al României, Delta Dunarii. SDD s-a impus in cei peste 10 ani de activitate prin actiuni sustinute de advocacy pe probleme ecologice si a demonstrat prin rezultate concrete ca poate oferi solutii pentru marile provocari cu care se confrunta Delta Dunarii. De asemenea, asociatia are o activitate sustinuta si in domenii conexe protectiei mediului, detinând in portofoliu proiecte care vizeaza dezvoltarea durabila, dezvoltarea comunitara locala, managementul deseurilor, economia sociala si dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, campanii de informare si constientizare cu privire la protejarea mediului, antreprenoriat social etc.
 
 
Parteneri principali: BCR Banca pentru Locuinte, Mega Image, Carrefour, Fan Courier.
 
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati: Laura Zaharia, PR Executive Asociatia Salvati Dunarea si Delta, e-mail: laura.zaharia@salvatidelta.ro, tel: 0729 882 617.