Aflat la prima editie, cu tema “Can City” – realizarea de obiecte din doze de aluminiu care se inscriu in arhitectura urbana – concursul Can Design Festival s-a desfasurat pe doua categorii. In categoria Elevi au fost inscrise 47 de proiecte, iar in categoria Adulti 13 proiecte.

„Pornind de la programul Every Can Counts, ne-am dorit sa transpunem colectarea dozelor intr-un concurs de creativitate, dar care sa ii determine atat pe copii, cat si pe adulti sa aiba initiative concrete de protejare a mediului.” a declarat Adina Magsi, Director General ALUCRO.

Premiile au fost acordate dupa cum urmeaza:
Marele Premiu la Categoria Elevi a fost acordat pentru lucrarea “Cartier ecologic” realizata de elevii Liceului Tehnologic de Electrotehnica si Telecomunicatii Constanta - Samoila Bogdan, Robu Valentin, Croitoru Corina, Birsan Iulia, Moga Andrei, Ciotoi Carol, Musetoiu Jenica, Buturuga Andreea Stoica Emilia si Braescu Aida. Elevii au fost premiati cu suma de 500 Euro.
Marele Premiu la Categoria Adulti a fost acordat pentru lucrarea “Masin” realizata de Diculescu Horia-Constantin, student al Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, premiat la randul sau cu 500 Euro.

Alucro a acordat si trei tablete pentru cele mai populare lucrari, in functie de numarul de voturi primite pe pagina de Facebook a concursului Can Design Festival www.facebook.com/CanDesignFestival.  

Locul I la Premiul de Popularitate a fost acordat pentru lucrarea „Colindatori” realizata de Matei Teodora, Iancu Andreea, Negoitescu Ioana si Zoicas Andra.
Locul II la Premiul de Popularitate a fost acordat pentru lucrarea “Institutii si obiective ale orasului Bucuresti” realizata de Mares Mihaela.
Locul III la Premiul de Popularitate a fost acordat pentru lucrarea „Acasa” realizata de Muicu Anca Georgiana si Breaz Ioana.

Juriul concursului Can Design Festival a fost format din: Adina Magsi – General Manager ALUCRO; Luiza Maria Jipescu – Corporate Citizenship & Corporate Affairs Manager IBM Romania; Adriana Calcan – General Manager ROMPREST; Cristina Enache - Director Departament Proiectare Urbana si Peisagistica, Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”; Nicoleta Talpes – Managing Director, Media Image Factory.

Lucrarile  premiate pot fi vazute pe site-ul concursului www.candesignfestival.ro si pe pagina de Facebook www.facebook.com/CanDesignFestival.

Parteneri media: Asociatia Studentilor din Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, 24 FUN, StopCO2, Revista Bulevard, Mai Mult Verde, Arhitectura Verde, Ziare.com si TV City. 

Contact presa: nicoleta.talpes@imagefactory.ro