Dupa acoperirea cheltuielilor, fondurle ramase vor fi folosite in activitatile „Plantam fapte bune in Romania” - initiativa nationala de impadurire pe baza de voluntariat, a carei misiune este cresterea si protejarea padurilor. Initiativa a fost demarata in 2011 si este actualmente prezenta in 12 judete.

„Anul trecut ne incurajam voluntarii si apropiatii sa cumpere brazi in ghiveci si astfel sa contribuie la protejarea padurilor de conifere. Anul acesta am trecut la fapte oferim o solutie romaneasca si responsabila, iar cu o parte din fonduri ne continuam actiunile de impadurire incepute acum 3 ani„ a declarat Liana Buzea, fondatorul Magazinului de copaci si al initiativei "Plantam fapte bune in Romania".

Bradutul in ghiveci de la Magazinul de copaci poate fi atat un cadou unic, cu o semnificatie sociala si de protectie a mediului, cat si o fapta buna facuta alaturi de prieteni sau familie. Plantarea lui poate fi un alt moment placut, de care sa ne bucuram in grupul de prieteni sau in familie.

Bradutii provin din pepiniera publica Beizadele, situata in apropierea Ploiestiului, au fost aclimatizati la campie si sunt destinati locuitorilor din municipiul Bucuresti si din zonele limitrofe, care doresc sa faca un gest responsabil social, dar si fata de mediul inconjurator, cu ocazia Craciunului. 

Bradutii pot fi comandati pe magazinul online Magazinul de copaci, pana cel tarziu in data de 11 decembrie, pentru a putea fi onorate comenzile la timp.

Cateva instuctiuni de ingrijire: bradutii vor fi intai tinuti cateva zile intr-o camera racoroasa (o magazie, un balcon inchis sau un subsol luminat). Apoi vor fi adusi in casa, unde vor fi tinuti maximum 10 zile, feriti de sursele de caldura, la o temperatura ideala de 20 de grade. Ei au nevoie de 1 litru de apa o data la cel putin doua zile. Dupa sarbatori (dar nu mai mult de 10 zile) vor fi scosi treptat din casa. Pana trece inghetul, ei pot fi lasati in camera racoroasa in care au fost tinuti initial. Apoi, imediat ce trece inghetul, pot fi plantati. Locul ideal de plantare este unul cu expunere nordica sau nord-estica. Al doilea loc bun este cel aflat la umbra altui copac. 
Cu Magazinul de copaci, aduci emotie si responsabilitate Craciunului tau!
 
***
Note pentru editori:
Magazinul de copaci este locul din care copacii isi continua viata, dupa ce pleaca din pepiniera. Acesta este un proiect reprezentat legal de catre Asociatia EcoAssist din Bucuresti. Misiunea sa este sa promoveze cadourile responsabile si sa sustina „Plantam fapte bune in Romania” - initiativa nationala de impadurire pe baza de voluntariat. 
Cu ocazia sarbatorilor de iarna, va incurajam sa mentineti sau sa treceti la obiceiurile verzi: cumparati un brad sau molid in ghiveci romanesc, pe care ulterior sa-l plantati, de pe www.magazinuldecopaci.ro. 
Cumparad produsele noastre, Craciunul va fi fara impact asupra padurilor de conifere, iar noi vom avea baza pentru actiunile de impadurire din anul urmator.
 
Persoana de contact:
Liana Buzea, coordonator national, e-mail: liana.buzea@plantamfaptebune.ro, +40 721 623 524