Campania debuteaza pe 21 martie cu o actiune de curatenie la care sunt asteptati peste 3000 de elevi din toate judetele dunarene. Actiunea de curatenie marcheaza Ziua Internationala a Apelor de pe 22 martie.

“Let’s Do It, Danube!” va continua cu o ampla campanie de educare ecologica in scolile din judetele dunarene, prin intermediul training-urilor interactive sustinute de echipele locale “Let’s Do It, Romania!”. Elevii vor invata ce inseamna un comportament responsabil fata de mediu si care sunt lucrurile pe care le pot face, zi de zi, pentru a proteja planeta si a reduce poluarea,  primind in acelasi timp si informatii despre fluviul Dunarea, fauna si  flora pe care le gazduieste. Dupa training, urmeaza proiectia filmului documentar “Dunarea, Amazonul Europei” in doua parti, creat de casa de productie ScienceVision Filmproduktion GmbH, considerat ca fiind cel mai spectaculos documentar despre Dunare realizat in ultimii ani. Documentarul urmeaza cursul Dunarii de la origini pana la varsare si descrie fauna si flora din zonele prin care fluviul trece, dar si importanta turistica si comerciala pe care Dunarea o are in economia Europei. 

Campania de educare va continua cu concursul de creatie “Exploratorii Dunarii”, in care elevii vor impartasi povestile lor cu Dunarea si se va incheia cu o tabara in Delta Dunarii dedicata elevilor cu rezultate deosebite.
 
De asemenea, “Let’s Do It, Danube!” inseamna si o actiune de curatare a malurilor Dunarii pe 27 iunie 2015, in apropierea Zilei Internationale a fluviului. O premiera in acest an este curatarea luciului de apa cu ajutorul unor ambarcatiuni speciale si a unor echipe de scafandri. Judetele implicate in acest an la ziua de curatenie sunt Caras – Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta. 
 
In 2014, “Let’s Do It, Danube!” a implicat peste 9000 de voluntari in cele 2 etape ale proiectului: peste 4700 de elevi au luat parte la actiunile de educare si responsabilizare si peste 4400 de voluntari au curatat malurile Dunarii in 12 judetene, cu ocazia Zilei Internationale a Dunarii.

“Let’s Do It, Danube!” este realizat in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si este sustinut de Kaufland Romania.
 
###
“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Inspirat din initiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curatenie organizata pe data de 3 mai 2008. Din 2010 pana acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 000.000 de voluntari care au reusit sa adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.                
“Let`s Do It, Romania!“ este proiectul tuturor celor care cred ca in Romania se intampla si lucruri pozitive, atunci cand fiecare este dispus sa contribuie, chiar cu foarte putin: o singura zi, pentru o Romanie curata.

Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati: Anca Banita, anca.banita@letsdoitromania.ro.