Inca din 1993, Natiunile Unite celebreaza Ziua Mondiala a Apei in data de 22 martie, o zi ce indeamna la revizuirea modului in care folosim apa ca resursa. In acest an, Fundatia We Are Water demareaza o serie de actiuni pentru a creste nivelul de informare si constientizare a resurselor de apa ca element central in dezvoltarea sustenabila si efectele pe care schimbarile climatice le au asupra acesteia. 
 
Ca si in anii anteriori, Fundatia va aduce in centrul oraselor un perete ce ilustreaza lumea prin puncte gri, ce au nevoie sa fie acoperite de picaturi de apa. Scopul actiunii este de a ilustra simbolic, cum fiecare dintre noi poate lua atitudine pentru dreptul uman la apa, inaccesibil pentru milioane de oameni in lume. 
In Bucuresti, actiunea va avea loc in Baneasa Shopping City, in data de 22 martie, pe intregul parcurs al zilei. Bucurestenii vor putea si ei participa la acoperirea aceste harti, impreuna cu cetateni din intreaga lume, iar in semn de apreciere, cei care vor accepta sa plaseze o picatura de apa pe harta lumii vor primi o sticla de apa in schimb. 
 
Planul de activitati programat de Fundatia We Are Water in lume: 
• Fundatia organizeaza in Barcelona, impreuna cu Asociatia de Meteorologie, workshop-uri pe tema „Perceptia sociala asupra apei si climei” in zilele de 19 si 20 martie. 
• In aceeasi perioada, in cele patru Galerii Roca din Lisabona, Londra, Shanghai si Madrid specialisti in resursele apei si meteorologie vor sustine conferinte publice dedicate temei. 
 
Toate evenimentele organizate cu ocazia zilei de 22 martie pot fi vizualizate pe harta Zilei Mondiala a Apei 2015, pe care o puteti gasi pe www.wearewater.org.
 

***
Despre Fundatia We Are Water
Fundatia We Are Water este o initiativa a Roca si are doua obiective principale. Primul este acela de a atrage atentia si de a incuraja opinia publica si institutiile sa reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o noua cultura a apei, care sa permita administrarea corecta si durabila a resurselor de apa din intreaga lume.
Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse actiuni menite sa atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adcvate de apa. Ariile de activitate ale Fundatiei includ interventii in dezvoltarea infrastructurii, educatie, sanatate si cercetare in cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundatia are in prezent in desfasurare patru proiecte in Ecuador, India, Brazilia si Bolivia si colaboreaza cu prestigioase organizatii internationale, precum Educatie Fara Frontiere, Intermón Oxfam, Unicef si Fundatia Vicente Ferrer.
 
Despre Roca
Roca este o companie specializata in design, productie si distributie de produse pentru baie, precum si placi ceramice si solutii de acoperire pentru pereti, utilizate in arhitectura, constructii si design interior.
Compania are 20600 de angajati si 76 de unitati de productie, fiind prezenta in peste 135 de tari din intreaga lume.
Avand capital integral spaniol, Roca este lider de piata in Europa, America Latina, India si Rusia. Este, de asemenea, un important jucator pe pietele din China si restul Asiei, precum si in Africa si Orientul Mijlociu. Roca este liderul la nivel mondial in sectorul sau de business.