Proiectul ”Paperless” a fost demarat in urma cu cinci ani de ING Asigurari de Viata. De atunci, compania propune constant clientilor sa-și dea acordul pentru a primi informatiile comerciale și contractuale prin mesaje electronice, reducand astfel impactul pe care il au asupra mediului prin consumul de hartie. Treptat, in cazul clientilor care au furnizat companiei o adresa de e-mail valida, comunicarea pe hartie a fost inlocuita cu notificari transmise pe e-mail. In prezent, aproape 55% dintre clientii ING Asigurari de Viata primesc informatii contractuale și comerciale exclusiv pe e-mail, procent in creștere constanta. Anual, sunt trimise peste 1.000.000 de mesaje electronice.
Dupa cinci ani de desfașurare a proiectului, ING Asigurari de Viata le multumește acestor clienti plantand 5.000 de puieti de stejar in numele lor impreuna cu Asociatia MaiMultVerde.
 
“Am initiat acest proiect din dorinta de a le oferi clientilor noștri o cale mai rapida și mai facila de a interactiona cu compania, iar raspunsul primit este imbucurator. Dintre clientii carora le-am cerut parerea cu privire la modificarea modului de comunicare, 95% ne-au spus ca schimbarea este de bun augur, iar 89% au fost multumiti de claritatea informatiilor primite pe e-mail. Ne-am bucurat sa vedem ca, alaturi de promptitudine și siguranta, printre beneficiile percepute de clienti este și protejarea mediului prin reducerea consumului de hartie. Impartașim aceasta preocupare prin implicarea intr-un proiect aliniat valorilor noastre comune, cu impact pozitiv și pe termen lung in comunitate, și ne-am dorit ca prin plantarea celor 5000 de puieti de stejar sa adresam clientilor un “multumesc” pentru increderea cu care ne investesc”, a declarat Carmen Soare, Director Marketing ING Asigurari de Viata.
 
Puietii au fost plantati de 100 de angajati ai ING Asigurari de Viata si voluntari ai Asociatiei MaiMultVerde in Parcul Natural Comana. In trecut, stejarul era specia predominanta in zona, insa in ultimele decenii a ajuns sa fie din ce in ce mai rar. Romsilva, prin Ocolul Silvic Comana, si-a propus sa reintroduca stejarul in ecosistemul local prin actiuni de plantare, iar ING Asigurari de Viata si MaiMultVerde s-au alaturat acestui demers. Stejarul este un arbore maiestuos care asigura stabilitatea si umiditatea solului in care creste, contribuie la dezvoltarea biodiversitatii, iar, odata ajuns la maturitate, absoarbe o cantitate mare de CO2 din atmosfera, contribuind si la imbunatatirea calitatii aerului.


*** 
Note pentru jurnalisti
Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii sase ani de activitate, 2008 - 2013, MaiMultVerde a lucrat cu 20.000 de voluntari, a plantat peste 650.000 de puieti, a strans peste 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Oradea si Timisoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii sase ani a ajuns la 4.000.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania si din finantari europene nerambursabile.
 
ING Asigurari de Viata este prima companie internationala de asigurari de viata care a intrat pe piata din Romania, in ianuarie 1997. Incepand cu anul 1999 este lider al pietei de asigurari de viata, cu o cota de piata de 38% in iunie 2014.

Initiata in 2010, atunci cand a fost creata o divizie dedicata in cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate sociala a ING Asigurari de Viata urmareste ca directii prioritare educatia financiara, protectia mediului si accesul la educatie pentru copiii talentati sau defavorizati, la care s-a adaugat in 2011 pilonul programelor care ofera “Sanse la viata”. Printre actiunile derulate si sustinute de ING Asigurari de Viata se inscriu programele din domeniul educatiei financiare si in domeniul protectiei mediului. Mai multe informatii despre ING Asigurari de Viata sunt disponibile la www.asigurari-pensii.ing.ro si www.facebook.com/StiidelaING
 
 
Photo Credits: Cristian Duminecioiu

Informatii suplimentare:
Anamaria Bogdan, Director de comunicare Asociatia MaiMultVerde: tel. 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro