Campania de educare ecologica in scolile din judetele dunarene a implicat 10.389 de elevi, prin intermediul training-urilor interactive sustinute de echipele locale “Let’s Do It, Romania!” si a caravanei de film documentar “Dunarea, Amazonul Europei".

Acestia au invatat ce inseamna un comportament responsabil fata de mediu si care sunt lucrurile pe care le pot face, zi de zi, pentru a proteja planeta si a reduce poluarea,  primind in acelasi timp si informatii despre fluviul Dunarea, fauna si  flora pe care le gazduieste. In top 3 judete se afla In top 3 judete se afla Constanta (2.258 elevi implicati),Giurgiu (1.819 de elevi implicati), Tulcea (1.245 de elevi implicati). Campania de educare a continuat cu concursul de creatie “Exploratorii Dunarii”, in care elevii au impartasit povestile lor cu Dunarea. 1011 de lucrari au fost inscrise in competitia care a ales 31 de castigatori si a premiat si cele 3 cele mai implicate scoli.
 
"Am fost incantati sa vedem atat de multi elevi si cadre didactice interesate de actiunile"Let`s Do It, Romania!". Am descoperit multa deschidere si dorinta de a avea grija de mediu, oameni tineri care inteleg ce inseamna respectul fata de natura si fata de resursele planetei. Un obiectiv important al "Let`s Do It, Romania!" este sa contribuim la educarea romanilor fata de mediu, iar implicarea elevilor si tinerilor este modul nostru de a contribui la o generatie responsabila si activa. Multumim atat cadrelor didactice care ne-au sprijinit actiunea, cat si partenerilor nostri, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si Kaufland Romania." a declarat Andrei Cosuleanu, Director Executiv “Let's Do It, Romania!".
 
De asemenea, “Let’s Do It, Danube!” a insemnat si 2 actiuni de curatare a malurilor Dunarii: prima dintre ele, organizata pe 21 martie, cu ocazia Zilei Internationale a Apelor, dedicata elevilor, iar cea de-a doua, pe 27 iunie 2015, in apropierea Zilei Internationale a fluviului. 9042 de voluntari au participat la cele 2 actiuni de curatenie, care au strans 12 500 de saci cu deseuri.
 
"Suntem foarte bucurosi ca suntem Partener la acest proiect unic, reusit si asa de important pentru Romania. Multumim tuturor celor care au participat la „Let’s Do It, Danube!”, pentru faptul ca au contribuit la o Romanie mai frumoasa, mai curata si mai implicata.” a declarat Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland Romania.
 
Campania se va incheia cu o tabara organizata in luna august in Delta Dunarii, in care 20 de elevi si 7 cadre didactice vor lua parte la activitati cu rol educativ legate de mediu si de adoptarea unui comportament responsabil fata de natura.
 
Judetele implicate in acest an in "Let’s Do It, Danube!" au fost Caras – Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta. 
 
###
“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Din 2010 pana acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 000.000 de voluntari care au reusit sa adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deseuri), iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internationala “Let`s Do It, World!“, care numara peste 112 tari si 12 milioane de voluntari.

Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati: 
Anca Banita, Communication Manager, anca.banita@letsdoitromania.ro / comunicare@letsdoitromania.ro, 0724 229 678