Campania ExtravaCANza va fi organizata  in perioada iulie-august, in zilele de vineri, sambata si duminica, respectiv 10-12 iulie, 24-26 iulie si 31 iulie – 02 august . In intervalele orare 08-12, 15-18, pe plaja Cleopatra din statiunea Mamaia,  turistii sunt asteptati sa aduca 10  doze goale in schimbul carora vor primi o doza plina cu suc, bere sau energizant, oferite de partenerii acestei editii: Mega Image, Bergenbier si Alconor. 

In vara asta distractia si reciclarea merg mana in mana pentru o ExtravaCANza!  Incepand cu 10 iulie, organizatorii campaniei ExtravaCANza vor oferi  o diversitate de activitati  turistilor aflati pe litoral. Fiecare editie de weekend va fi dedicata unui segment diferit de turisti, astfel: 
• Intre 10-12 iulie va avea loc weekend-ul dedicat barbatilor, cu  „Campionatul de fotbal EveryCanCounts”;
• Intre 24-26 iulie va  avea loc weekend-ul dedicat fetelor curajoase, cu jocuri surpriza;
• Intre 31 iulie- 02 august va avea loc weekend-ul dedicat copiilor, cu  sesiuni de face-painting, personaje indragite si multe jocuri.

„Pentru al cincilea an consecutiv, organizam  aceste evenimente pe litoral si in fiecare an avem tot mai multi participanti. Stim ca in perioada vacantelor turistii isi doresc sa petreaca zile pline de soare si distractie alaturi de familie sau prieteni, de aceea noi le punem la dispozitie, pe plaja, mijloacele prin care pot demonstra ca sunt "turisti responsabili". Pe plaja Cleopatra din Mamaia si in hotelurile partenere vor fi disponibile cutiile de colectare EveryCanCounts  iar echipa noastra va da tonul distractiei . Reciclarea dozelor din aluminiu este posibila in cadrul programului nostru atat acasa, cat si la locul de munca sau in vacanta. Mediul inconjurator si resursele limitate pe care le mai avem trebuie conservate in beneficiul nostru si al copiilor nostri.” declara Adina Magsi, Director General, Asociatia Alucro. 

ExtravaCANza face parte dintr-o ampla campanie, Every Can Counts, destinata promovarii colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu, ce se desfasoara la nivel national. Every Can Counts se adreseaza celor care actioneaza responsabil fata de mediul inconjurator si calitatea vietii, prin actiuni de CSR la nivelul organizatiilor si comunitatilor, “actorilor” implicati direct sau indirect in managementul deseurilor si nu in ultimul rand, populatiei in ansamblu.

Parteneri media: Radio Vacanta, Criteriul National, Revista Bulevard, Romania Pozitiva, Info Press.
Parteneri: Bergenbier, Alconor,  Mega Image, Hotel Aurora. 
 
***
Despre Alucro:
Asociatia Non Profit Alucro este singura organizatie din Romania care deruleaza campanii de informare dedicate colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului ca din 2011 Alucro reprezinta in Romania programul international Every Can Counts - o platforma europeana raspandita in mari tari precum UK, Irlanda, Franta, Austria - desfasoara ample activitati de informare si educare la nivel national, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborand astfel cu autoritatile Statului, companiile de profil (societati de salubritate, centre de colectare), diverse societati comerciale, ONG-uri si institutii de invatamant dar si printr-un dialog direct cu cetatenii in cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii gasiti pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro 
 
Contact de presa: nicoleta.talpes@imagefactory.ro