Conceptul si locatia
Proiectul Intrarea Violoncelului s-a nascut din necesitatea unui spatiu de manifestare culturala si expresie urbana, ce doreste plasarea reciclarii creative ca nisa in zona industriilor creative din Romania prin stimularea si promovarea artistilor din domeniu. In plus, acesta este un proiect de educatie ecologica, de informare si constientizare a publicului cu privire la impactul comportamentului nostru asupra mediului inconjurator.
 
Spatiul este situat pe strada Intrarea Violoncelului nr. 10 (la 3 minute de statia de metrou Mihai Bravu), imbinand un pavilion construit din paleti  si o gradina urbana amenajata cu mobilier si elemente reciclate. Acesta va fi deschis pentru activitati neconventionale (ateliere, expozitii, petreceri) din primavara pana toamna tarziu.

Facilitati si servicii
Intrarea Violoncelului este un spatiu multifunctional, neconventional.
Ca artist, poti beneficia de spatiu de lucru generos atat in interior cat si in gradina ( pavilionul are circa 40 m2 utili, iar gradina peste 200 m2 impartiti pe zone); poti gasi unelte, materiale si indrumare sa iti faci proiectul tau creativ cu care cochetezi de ceva vreme; poti expune obiecte reciclate creativ, iar noi te putem ajuta sa le promovezi.
 
Ca pasionat de reciclare creativa, poti participa la ateliere si evenimente aducatoare de noi abilitati si informatii interesante
 
Ca firma sau asociatie, poti organiza un eveniment in care vrei sa transmiti un mesaj cu adevarat ecologic sau neconventional, intr-un spatiu alternativ.
De asemenea, proiectul vrea sa ofere pasionatilor, experimentalistilor si practicantilor de reciclare creativa din Romania oportunitatea sa se informeze, sa comunice, sa se promoveze si sa dezvolte actiuni comune, cu impact pe termen lung, dar si sa faciliteze dezvoltarea de parteneriate creative intre firme, organizatii non-guvernamentale si artisti activi in domeniul protectiei mediului si creativitatii.

Parteneri si sustinatori
Proiectul a fost posibil datorita comunitatii, respectiv companii, organizatii, oameni carora dorim sa le multumim:
Liviu Iancu pentru conceptul arhitectural si munca depusa, Strauss Romania a donat paletii si alte materiale din care s-a construit pavilionul, Bosch si Dremel au oferit unelte profesionale, Ateliere Fara Frontiere a oferit prelata pentru acoperis, 20 pentru Cungrea a oferit pomi fructiferi pentru gradina, echipa Potsieu ne-a oferit oportunitatea de crowdfunding, sustinatorii din campania de finantare au asigurat banii de pornire, multi prieteni si pasionati au pus umarul la ridicarea pavilionului si amenajarea gradinii.

Multumim tuturor celor care au trecut pragul la petrecerea de lansare si care au facut acest eveniment posibil. In special multumim Eco-Rom Ambalaje pentru ca ne sunt alaturi in promovarea colectarii separate, ApaBucovina si Bergenbier pentru ca ne-au potolit setea, cristisiadriana.ro pentru mancarea delicioasa, Flori de Gabroveni pentru aranjamentele florale ce au dat viata gradinii, Karusello pentru infrumusetarea tavanului.
Totodata, multumim tuturor artistilor si creativilor ale caror produse au incantat petrecerea si au demonstrat eficienta si frumusetea reciclarii creative ( Lukico Workshops, Mister Origami , Remesh, Wood Be Nice, Recycled Jewelry, Laura Mihaes, Mariana Marin, Mr. & Mrs. Papion, Viorica Ciobanu, Pimp the Garbage, Corneliu Stoian, Rotita, Ortaku, Ovidiu Dumitrescu)
 
Contact si informatii suplimentare
Proiectul in imagini se gasese aici https://www.facebook.com/IntrareaVioloncelului.
 
Spatiul este unul flexibil si poate fi adaptat pentru o multitudine de activitati. Puteti contacta echipa Reciclare Creativa.RO pentru detalii la telefoanele 0726375418 sau  0748567940 sau pe creativ@davent.org, iar mai multe despre comunitate aflati pe www.reciclarecreativa.ro si https://www.facebook.com/ReciclareCreativa.ro.