Au fost adunati peste 700 de saci cu deseuri in 10 orase din Romania, s-au plantat 2000 de  pomi, au fost igienizate 4 parcuri, 2 situri Natura 2000 si 10 scoli si gradinite sunt mai prietenoase cu copiii. 

Campania Omul REinverzeste locul, derulata in perioada 1 iunie-31 octombrie 2013 sub forma unui concurs online pe Facebook, pe pagina The RE Concept, a avut ca scop implicarea comunitatilor locale in nominalizarea, reabilitarea si reamenajarea unor spatii publice abandonate. 
Castigatorii au fost desemnati pe baza consistentei planului de proiect inscris si a numarului de sustinatori. Premiile, in valoare de 1000 de euro pentru fiecare actiune civica, au acoperit costul materialelor necesare implementarii activitatilor. 

Din 56 de proiecte inscrise, 20 au fost declarate castigatoare, actiunile propriu-zise fiind organizate la nivel national in intervalul august-noiembrie 2013 in orasele: Cluj Napoca, Sovata, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Focsani, Galati, Iasi, Caracal, Botosani si Bucuresti. Voluntarii participanti au reusit sa reabiliteze curti ale spitalelor, scolilor, gradinitelor, liceelor sau spatii din jurul blocurilor. Au fost reamenajate parcuri, locuri de picnic, au fost plantati pomi, arbusti, flori si plante ornamentale si a fost reconditionat mobilierul urban. 

”Ne bucuram ca am putut contribui la cresterea spatiilor verzi in mai mult de 10 orase din Romania, iar 20 de spatii degradate au fost redate oameniilor. Totodata, am fost placut surprinsi de faptul ca foarte multe scoli s-au implicat, initiativele pornind chiar de la elevi. Activitatile practice cu copiii si implicarea lor in proiecte de mediu ar trebui cultivate pe termen lung si incurajam Ministerul Educatiei Nationale sa le cuprinda in curricula scolara. Ne dorim sa continuam proiectul si anul viitor si sa convingem cat mai multe autoritati publice locale sa acorde o mai mare importanta spatiilor verzi din orase”, a declarat Dan Barbulescu, Director Executiv al Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.

In cadrul celor 20 de activitati au participat membri ai organizatiilor neguvernamentale, voluntari, comunitatea locala, elevi, profesori, parinti. Activitatile au beneficiat de sprijinul autoritatilor locale. 

Proiectul ”Omul REinverzeste locul” a fost realizat cu sprijinul Dorna si a fost coordonat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta, in parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile - Ecopolis.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati: 
Laura Zaharia
PR Executive
E-mail: laura.zaharia@salvatidelta.ro; Tel: 0729 882 617
www.salvatidelta.ro