Peste 12 700 de dolari stransi pana in acest moment din donatii individuale si corporate.
 
"Ce ingenioasa forma de voluntariat a lansat «Let's Do It, Romania!». Chiar de pe telefonul mobil pe care, recunoasteti, il avem mereu la indemana, putem face primul pas pentru o Romanie mai curata: o sesizare despre zonele in care ajungem si sunt sufocate de gunoaie. Stiu ca putem sa inrosim toata harta Romaniei de la bun inceput, dar e foarte important sa marcam punctual «raul, ramul» acoperite in plastic, sa fie clar unde trebuie intervenit. Exact ca la un om bolnav, e nevoie intai de un diagnostic precis", spune Amalia Enache.
 
Pana in acest moment au fost stransi 12 736 dolari din donatii individuale pe platforma, dar si din sponsorizari din partea unor companii private, care nu sunt vizibile pe platforma Indiegogo. Pana pe 20 iunie, se pot face donatii pentru aplicatia si platforma care curata Romania la acest link.
 
"Am sustinut «Let’s Do It, Romania!» de la bun inceput, ba am si participat carand gunoaie la groapa. Au facut lucruri pe care nimeni nu le vedea facute, au reusit unde multi asteptau esecul. Acum si-au propus, din nou, sa mute muntii: vor sa dezvolte o aplicatie prin care identificarea gunoaielor si ridicarea lor sa fie mai facila, mai rapida, mai eficienta. Stii cine. Stii ce. Stii cum. Eu mi-am facut treaba. De-acum incolo tu decizi daca vrei sa sustii",a declarat Cabral.
 
Campania de crowdfunding are ca scop strangerea de fonduri pentru aplicatia mobila si platforma software "Let`s Do It!". Cu ajutorul aplicatiei,orice roman va putea sa marcheze pe Harta Deseurilor oricand, orice deseu intalnit in oras sau in natura, pentru ca sa fie apoi raportat catre autoritati si curatat in 30 de zile, conform legii. Voluntarul va primi constant mesaje cu statusul sesizarii, pana cand zona este curatata.

„De fiecare data cand merg la concerte, raman uimit de frumusetea tarii noastre. Avem peisaje extraordinare, asa cum n-am vazut in multe tari. Este responsabilitatea noastra sa avem grija ca aceste locuri sa ramana asa. Fie ca ne implicam direct, ca voluntari, fie ca raportam deseurile prin intermediul unei aplicatii, important este sa ajutam, sa fim acolo. Asa ca Let’s Do It, Romania! Hai sa facem urmatorul pas pentru o tara mai curata!”, a adaugat Smiley.
 
In momentul donatiei, voluntarul poate alege si un cadou eco friendly din partea “Let`s Do It, Romania!”, de la posibilitatea de a testa aplicatia in premiera sau de a avea aceleasi drepturi de admin ca si echipa de organizare, la tablouri unicat din materiale reciclate sau e-books despre reciclare creativa. Nu in ultimul rand, donatorii mai generosi pot sustine o echipa de elevi care le va purta numele, voluntari la actiunea de curatenie "Let`s Do It, Danube!" de pe 27 iunie.

"Am fost admiratorul si sustinatorul miscarii "Let’s Do It, Romania!" inca de la inceput, acum cinci ani. Acesti tineri nu au incetat sa ma surprinda cu determinarea lor, cu ambitia si cu altruismul lor. Aplicatia mobila va schimba fata acesti tari. La propriu! E un moment bun sa ii ajutam si noi pe ei, sa punem cu totii umarul alaturi de "Let’s Do It, Romania!" la curatarea Romaniei! Un fel de "Help me to help you" care sta la baza oricarei campanii de crowdfunding, dar, si mai important, la baza filosofiei «Let’s Do It, Romania"!”, a afirmat Florin Grozea.

Pentru a crea aplicatia, echipa “Let`s Do It, Romania!” a realizat un parteneriat cu compania de software QUALITANCE, care va dona cate un dolar pentru fiecare dolar donat. Bugetul care se doreste a fi atins este de 36 170 de dolari si include atat costuri de dezvoltare si lansare a aplicatiei si platformei, cat si costurile campaniei de crowdfunding. Printre companiile care sustin campania se numara Castrol.
 
"Multumim companilor care si-au aratat deschiderea fata de aceasta initiativa inedita si au sustinut financiar "Let`s Do It, Romania!" in demersul de a lansa un nou tip de voluntariat – voluntariatul digital. Invitam si alte companii care apreciaza proiectele sustenabile sa vina alaturi de noi si sa ne ajute sa facem urmatorul pas in curatarea Romaniei." a declarat Andrei Cosuleanu, Director Executiv, "Let`s Do It, Romania!".
 
Daca vrei sa te implici in campania de crowdfunding“Let`s Do It, Romania!”, iata ce poti face:
• Doneaza pe Indiegogo.com la acest linksi alege-ti cadoul eco preferat!
• Trimite mesajul familiei tale, colegilor si prietenilor tai si invita-i sa ne sustina!
• Da “join” evenimentului de pe Facebook si invita-ti prietenii si familia sa sustina cauza!
• Da “share” evenimentelor si postarilor “Let`s Do It, Romania!” pe Social Media: Facebook, Twitter, Linkedin
 
Toate detaliile despre campanie se regasesc pe site-ul Indiegogo.com
 
Hai sa curatam lumea impreuna! Let`s Do It!

###
“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicaresocialaorganizat in Romania. Din 2010 si panaacum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 000.000 de voluntari care au reusitsaadune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deseuri), iar media de deseurireciclatepentruceipatruani de proiect a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internationala “Let`s Do It, World!“.

Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati: 
Anca Banita, Communication Manager, anca.banita@letsdoitromania.ro 0724229678