Tot la centru, persoanele seropozitive primesc medicamente si suplimente nutritive care ii ajuta sa isi mentina imunitatea la un nivel de functionare normal. Toate aceste servicii duc la cresterea calitatii vietii celor care se adreseaza echipei Baylor.

Pentru ca un numar cat mai mare de persoane sa beneficieze de ajutorul Baylor fiecare dintre cei care  au realizat venituri impozabile in anul anterior poate opta pentru directionarea a 2% din impozit catre fundatie.

Persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii sau asimilate salariilor au posibilitatea, potrivit Codului Fiscal, de a opta pentru directionarea a 2% din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate nonprofit, non-guvernamentala, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private. Aceasta actiune  nu costa nimic contribuabilul, dar daca el nu utilizeaza suma respectiva ramane sa fie incasata si gestionata de stat.

Directionarea se poate face simplu, doar prin completarea unui formular si depunerea acestuia la Administratia Fiscala din raza domiciliului legal, pana la data de 25 mai 2015 (data inregistrarii).

Fundatia Baylor Marea Neagra ofera contribuabililor care doresc sa decida singuri directionarea celor 2% din impozitul pe 2014, posibilitatea de a afla destinatia acestor sume. 

Astfel, in 2014 peste  20.000 de persoane din intreaga tara au beneficiat de ajutorul Baylor. Dintre acestea peste 8700 au primit consiliere si testare pentru HIV si hepatite, peste 850 au fost asistate medical si psihosocial si mai mult de 800 de profesionisti din domeniul medical au beneficiat de cursurile de educatie medicala continua. In plus, prin intermediul unei piese de teatru de papusi pusa in scena de voluntarii Baylor peste 1000 de copii din gradinite din judetul Constanta au aflat cum sa lupte cu microbii folosind periuta, pasta de dinti, sapunul si pieptenele.

Tot in acest an, cu sprijinul Fundatiei AmeriCares, aproximativ 10.000 de persoane au beneficiat de donatii de medicamente, materiale sanitare si suplimente nutritive.

O alta realizare cu care ne mandrim este parteneriatul cu AbbVie Foundation care ne-a dat posibilitatea sa demaram proiectul de testare si ingrijire pe termen lung pentru hepatite si HIV, proiect ce se apropie de implinirea unui an.