În 2017, Vlad Pop își propune sā alerge, în România și în Europa, 2000 km pentru a ajuta 200 copii cu afecțiuni oncologice sā meargā gratuit în tabāra Magicamp, locul unde gāseșți lecții de viațā, binecuvântāri și oameni minunați.

Magicamp 2017 este locul unde copiii gāsesc fericire, iubire și trāiesc povești emoționante într-o sāptāmânā magicā. Timp de 11 sāptāmâni, anul acesta vom aștepta în taberele de varā MagiCAMP peste 200 de copii cu afecțiuni oncologice sau aflați în situații delicate, copii pentru care pregātim deja o mulțime de surprize. Vezi video... 
 
MagiCAMP s-a născut în 2014 din dorința de a-i ajuta pe copiii cu afecțiuni oncologice să-și recâștige copilăria. În fiecare an, peste 400 de cazuri noi de cancer infantil sunt identificate în România. Pentru copil și pentru familia lui, cancerul înseamnă o schimbare radicală a modului de viață, o redefinire a provocărilor cu care se confruntă. Înseamnă o viață pe care nu o cunosc. Altă viață. 

MagiCAMP le oferă copiilor care își trăiesc copilăria între pereții saloanelor de spital șansa de a-și recăpăta încrederea în ei, puterea de a lupta cu boala și motivația de a merge înainte! Totul într-un mediu profesionist și sub directa supraveghere a medicilor specialiști oncopediatri.
 
Alexandra Gârbă, beneficiar, MagiCAMP
”Îmi place foarte mult în MagiCAMP, aici am învățat să cred în mine, să râd, fără ca nimeni să mă judece...”

Dr. Oana Iaru, Dr. Codruța Comșa, medici oncopediatri
”Pentru un medic, să-i vadă râzând și atât de fericiți pe copiii pe care îi vede ani de zile la spital este... incredibil.”

Ruxandra Coman, voluntar, 2014 - 2016
”În fiecare an, aștept taberele mai tare decât aștept Crăciunul! E ceva magic aici, ceva ce trebuie trăit!”

George Ancu, tată de beneficiar 
”Nu pot să spun cum s-au întors copiii mei din tabără. Pur și simplu, optimisti. Numai despre tabără vorbesc!”
 
În 2016, MagiCAMP și-a deschis porțile și pentru copiii care au suferit arsuri grave și sunt imaginea vie a rănilor lor, dar și pentru cei care au pierdut pe cineva drag și au nevoie de sprijin psihologic pentru a merge înainte.  

A întâmpinat la Brănești, județul Dâmbovița, de două ori mai mulți beneficiari comparativ cu 2015, 155 de copii diagnosticați cu cancer și leucemie, cu vârsta între 6 – 16 ani, în șapte tabere de câte o săptămână. 

A primit ajutor de la peste 140 de voluntari și coordonatori de ateliere care au contribuit semnificativ atât pe parcursul taberelor, cât și la crearea infrastructurii necesare. În 2016, MagiCAMP a dobândit o nouă clădire pentru cazarea a 50 persoane, copii, voluntari, medici, o sală de mese cu capacitate de 80 de persoane, bucătărie profesional mobilată, grupuri sanitare pentru copiii cu dizabilități, un super parc de aventură și o sală de activități de peste 200 mp;

A beneficiat de suportul a 7 medici oncopediatri și 9 asistente specializate care au asigurat supravegherea medicală a copiilor pe toată perioada taberelor.

Aventura va continua în anii ce urmează, cu noi surprize și tot mai mulți beneficiari! Le mulțumim tuturor pentru sprijin!