Raportul anual arata ca, in 2015, 60% dintre noile cazuri de infectare cu HIV din Dobrogea au fost identificate de Baylor. In judetul Constanta exista 986 de pacienti activi cu HIV dintre care 86% urmeaza tratament la Centrul de Excelenta. Programul de testare a fost, de asemenea, un succes. Peste 7200 de locuitori ai judetului Constanta s-au testat pentru HIV, hepatita B si hepatita C. Aproape 80% dintre cei care au solicitat testarea au identificat in trecutul lor situatii de expunere la risc mediu sau inalt. 95% dintre persoanele cu rezultate reactive la virusul HIV au primit tratament.

Si in 2015, cu sprijinul AmeriCares Foundation, Fundatia Baylor Marea Neagra a donat antiretrovirale, antibiotice, medicamente pentru boli cardiovasculare si hemofilie in valoare de 6,4 milioane USD. In ultimii zece ani, AmeriCares Foundation, cu sediul principal in Connecticut, Statele Unite ale Americii, unul dintre cei mai vechi parteneri ai Baylor Romania, a sprijinit programele de sanatate ale Fundatiei cu donatii in produse de peste 60 de milioane USD.
 
„Anul 2015 a reprezentat un pas inainte pentru Baylor. Cu sprijinul sponsorilor si al partenerilor am reusit sa demaram lucrarile de extindere a sediului. Faptul ca vom putea ajuta mai multi pacienti, ca vom putea testa si diagnostica mai multi oameni este, pentru noi, o reusita. Echipa Fundatiei Baylor Marea Neagra are ca unic scop imbunatatirea permanenta a serviciilor oferite, mentinerea standardului de calitate si conceperea de programe care sa ajute comunitatea. Iar comunitatea este formata atat din cei fara probleme de sanatate, cat si din pacientii infectati cu HIV, hepatita B, hepatita C sau tuberculoza. O comunitate bine ingrijita si tratata este o comunitate mai sanatoasa. Iar acesta este telul nostru!”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, director executiv al Fundatiei Baylor Marea Neagra. 
 
Puteti vizualiza Raportul anual 2015 aici