• Pe 20 septembrie a avut loc cea de-a IV-a editie a competitiei de mountain bike ”I Wheel for Moinesti-Zemes”din judetul Bacau.
• Valoarea totala a premiilor pentru participanti s-a ridicat la suma de 26.000 lei.
• 11.668 lei au fost obtinuti din taxele de participare si vor fi investiti in proiectele comunitare ale clubului de ciclisti I wheel Bike Club din Moinesti.
• Peste 250 de voluntari ai Asociatiei Activ Moinesti, OMV Petrom si membri din comunitate s-au implicat in organizarea concursului.
• Competitia de Mountain Bike „I Wheel for Moinesti - Zemes” este sustinuta de OMV Petrom si face parte din strategia companiei de dezvoltare comunitara a zonei.
 
Fiecare concurent a putut alege sa participe pe unul dintre cele trei trasee pregatite de organizatori: 
•.39 de mici biciclisti, cu vârste cuprinse intre 10 si 13 ani au participat la traseul A pe o lungime de 10 km
• 162  biciclisti au ales traseul B de 35 km
• 43 biciclisti au parcurs traseul C, pe o distanta de 70 km

Noutatea din acest an a constat in inaugurarea categoriei Elite pe traseul C, la care au fost premiati 4 biciclisti.
Cei mai buni timpi ai competitiei au fost obtinuti de Dumitru Irina  – 04.31.48 (Traseu C, feminin), Stancu Alexandru – 03.09.25 (Traseu C – categoria ELITE), Balauca George Sergiu – 03.34.37  (Traseu C, categoria 18-29), Apa Laszlo – 03.26.25 (Traseu C, categoria 30-39),  Gyorgy Levente – 03.24.40  (Traseu C, categoria 40+) , Roman Ionut Alexandru – 01.33.52 (Traseu B, categoria 18-29), Mindrescu Andrei – 01.41.40 (Traseu B, categoria 18-29), Csergedi Istvan – 01.37.09 (Traseu B, categoria 30-39), Balasz Sandor – 01.40.59 (Traseu B, categoria 40+) , Marin Stefania Ioana – 02.38.59 (Traseu B, categoria 14-17), Lupuj Noemi – 02.13.28 (Traseu B, categorie 18-29), Cociulea Andreea Marina – 02.13.27 (Traseu B, categorie 30-39), Pop Simona – 02.15.30 (Traseu B, categorie 40+), Duca Daria Ioana – 00.45.39 (Traseu A, categoria 10-13) si Alecu Rares – 00.33.31 (Traseu A, categoria 10-13). 

Valoarea totala a premiilor s-a ridicat anul acesta la suma de 26.000 lei. 
 
In organizarea concursului s-au implicat peste 250 de voluntari ai Asociatiei Activ Moinesti, OMV Petrom si membri din comunitate, care au oferit suport participantilor pe tot parcursul competitiei. Sprijinul medical a fost oferit de catre personalul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, iar securitatea si desfasurarea in siguranta a competitiei a fost posibila datorita echipei Jandarmeriei, Politiei Municipale, Politiei locale, ISU, Crucea Rosie Subfiliala Moinesti  si echipei de Off-Road Moinesti. 
 
”De patru ani, in fiecare toamna se intâmpla magie aici, in zona Moinesti-Zemes – toata comunitatea, de la mici la mari, isi aduna fortele si lucreaza impreuna, cot la cot, pentru a se ingriji de toate detaliile ce fac din competitia I Wheel for Moinesti Zemes una speciala. Si credem ca toate eforturile lor au succes. Dovada: an de an, din ce in ce mai multi participanti se strâng la noi, in coltul nostru de munte, pentru a explora traseele spectaculoase si pentru a se bucura de tot ce are natura mai frumos sa le ofere. Intre 2012 si 2014, Moinestiul si Zemesul au fost luate cu asalt de 540 de biciclisti, iar competitia de anul acesta a gazduit nu mai putin de 244  de concurenti, printre care s-au aflat unii dintre cei mai buni sportivi de profil de la noi din tara. Este un semn ca I Wheel for Moinesti Zemes devine o competitie de mountain bike de referinta. Iar acest lucru n-ar fi fost posibil fara  partenerii nostri de la Primaria Moinesti si de la OMV Petrom, fara toti sponsorii si partenerii media si, bineinteles, fara toti cei peste 250 de voluntari activi care si-au dedicat timpul si energia in scopul acestui proiect. Multumim tuturor si ne revedem la anul!” a declarat Monica Tataru, presedinte al Asociatiei Activ Moinesti. 
 
Suma de 11.668 lei, obtinuta din taxele de participare, va fi investita in proiectele comunitare ale clubului de biciclisti infiintat in Moinesti, I Wheel Bike Club, acolo unde sunt inscrisi peste 30 de copii si tineri. Fondurile vor fi folosite pentru dezvoltarea infrastructurii pentru biciclistii din localitate, dar si pentru promovarea pe viitor a potentialul turistic din zona Moinesti-Zemes.
 
In paralel cu ”I Wheel for Moinesti-Zemes”, locuitorii localitatilor Moinesti si Zemes, precum si turistii sositi cu ocazia concursului au avut ocazia sa viziteze Târgul Anual de Toamna, la care au fost prezenti diversi antreprenori si mestesugari locali, care si-au expus propriile produse traditionale. 
 
I wheel for Moinesti Zemes este un proiect care face parte din strategia de responsabilitate sociala a OMV Petrom, companie care desfasoara activitati de business in comunitatile Moinesti si Zemes. 
 
Fotografiile de la eveniment le puteti vedea aici, iar rezultatele finale ale competitiei aici sau pe pagina de Facebook a Asociatiei ACTIV Moinesti. 
 
Alaturi de Asociatia Activ Moinesti au sustinut competitia parteneri si sponsori importanti precum: Bellotto, Nescafe 3 in 1, Sprint Sports, Bikehouse, DK Bike, Freerider's Shop, HIGH5 Romania, Ambulanta de Biciclete, Bike FM.