• Asociatia React a infiintat 10 centre de ingrijire ce vor oferi servicii socio-medicale pentru pacientii cu afectiuni cronice din 6 judete; 
• Peste 3000 de pacienti din comunitati izolate vor beneficia de serviciile centrelor pana la finalul anului 2015;
• 40 de persoane vor avea acces la formare profesionala gratuita in vederea angajarii in cadrul centrelor SanoHelp.
 
Centrele infiintate vor fi dotate cu apartura medicala moderna de diagnostic si monitorizare, care include dispozitive de monitorizare a activitatii inimii si a presiunii arteriale, dispozitive de investigare primara a corpului uman, sistem de monitorizare a diabetului si a bolilor cronice. Aparatura va fi conectata la un sistem informatic de transmitere a datelor medicale. 

Prin infiintarea acestor centre socio-medicale, proiectul SanoHelp faciliteza accesul la servicii medicale de baza, in comunitati izolate pentru mai mult de 3000 de pacienti cronici din regiunile Bucuresti Ilfov, Centru, Nord Est, Sud Muntenia, Sud Vest si Vest. Proiectul contribuie, totodata, la dezvoltarea economica a regiunilor, prin crearea unor noi locuri de munca. Astfel, 40 de persoane vor urma un program complex de formare profesionala si de calificare in meseria de mediatori sanitari in vederea angajarii in cadrul centrelor. Programul de pregatire include si consiliere profesionala si psihologica, informare privind piata muncii si evolutia ocupatiilor si cursuri de dezvoltare a competentelor TIC. 

Comunitatea locala va fi informata cu privire la serviciile oferite in cadrul centrelor socio-medicale prin intermediul unei ample campanii de comunicare si promovare locala sustinuta de Asociatia React in fiecare regiune de implementare a proiectului. 

„Dezvoltarea economiei sociale prin crearea de puncte de asistare medico-sociale”, implementat si comunicat sub denumirea „SanoHelp”, este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in Oameni!

***
Asociatia React este o organizatie neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara. 

Suntem printre cele mai premiate organizatii neguvernamentale din Romania, cu 14 premii de excelenta nationale si internationale. Implementam proiecte integrate, care produc schimbari majore in viata oamenilor prin sprijin competent si implicare activa. In cei noua ani de la infiintare, am contribuit la schimbarea vietii unui numar de aproximativ 200.000 de romani si am salvat peste 100.000 de vieti omenesti. React are filiale in 5 orase din tara si o echipa de 50 de angajati si peste 200 de voluntari. www.asociatiareact.ro
 
Pentru informatii suplimentare, sunteti rugati sa o contactati pe Andreea Rotaru, Manager de comunicare in cadrul Asociatiei React, telefon 0723212249, e-mail andreea.rotaru@asociatiareact.ro.