Dr. Dragoș Zamfirescu: "Dorim ca măcar pentru o seară, în lumea aceasta atât de imperfectă, să scoatem în evidență oameni și profesioniști cu adevărat valoroși"

Cea de-a treia ediție a Galei Zetta va avea loc miercuri, 12 octombrie, la Ateneul Român și va marca cinci ani de la înființarea Asociației Zetta, care oferă sprijin copiilor și adulților cu situații sociale delicate și care se confruntă cu patologii complexe din sfera Chirurgiei Plastice și Microchirurgiei Reconstructive.

De cinci ani, Asociația Zetta sprijină pacienții români prin intervenții chirurgicale reconstructive complexe. În tot acest timp, echipa medicală a intervenit pro bono în peste 450 de operații de reconstrucție mamară, malformații congenitale, paralizie de plex brahial, accidente casnice sau de muncă, corectarea unor defecte fizice etc.

După doi ani de pauză, evenimentul care marchează și aniversarea de cinci ani a Asociației Zetta, va avea loc pe 12 octombrie, la Ateneul Român.

”Este o bucurie să putem organiza anul acesta Gala Zetta, mai ales după doi ani în care cu toții am trăit evenimente pe care nu le credeam posibile în acest secol. Este un eveniment care pentru noi înseamnă enorm, reprezintă o oportunitate de a ne revedea cu pacienții pe care i-am ajutat, care au beneficiat de operații complexe, cu echipa medicală care s-a implicat de fiecare dată pro bono și cu cei care ne-au sprijinit necondiționat, astfel încât noi să putem să ajutăm mai departe. Va fi o seară în care se vor spune câteva povești ale unor pacienți care au învins boala, dar și alte greutăți majore, povești despre medici tineri și echipe medicale care reușesc să facă performanță de nivel internațional, ne vom delecta cu muzică clasică și vom socializa înconjurați de oameni de calitate. Dorim ca măcar pentru o seară, în lumea aceasta atât de imperfectă, în care "valoarea" este măsurată în like-uri, să scoatem în evidență oameni și profesioniști cu adevărat valoroși. Consider că astfel de oameni merită câteva secunde de apreciere într-un loc simbol pentru excelență - Ateneul Român", - a declarat fondatorul Asociației Zetta Dr. Dragoș Zamfirescu, doctor în științe medicale, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, cu o experiență de peste 25 de ani în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, având la activ peste 11.500 de intervenții chirurgicale, dintre care unele cu grad deosebit de dificultate și premiere naționale.

Amfitrionul evenimentului va fi Alex Dima, iar momentele artistice vor fi oferite de Filarmonica George Enescu, Alexandru Tomescu, Doinița Iscru și Alex Penescu, el însuși pacient al Asociației Zetta în urma rănilor suferite în incendiul din clubul Colectiv.

Partenerii principali ai evenimentului: Inulta Consulting.

***

Despre Asociația Zetta:

Asociația Zetta este o asociație nonguvernamentală, apolitică, non-profit, de interes general, înființată în 2017 cu scopul de a oferi sprijin copiilor și adulților în situații sociale precare și diagnosticați cu patologii complexe. Prin intermediul asociației, aceștia pot beneficia de operații complexe pentru afecțiuni precum:
  • Reconstrucții în urma cancerului la sân
  • Paralizia de plex brahial
  • Malformații congenitale
  • Sechele complexe după arsuri
  • Accidente casnice sau de muncă ce necesită operații complexe de replantare realizate sub microscop pe durata a 8-12 ore
  • Redarea funcționalității mâinilor
  • Refacerea zâmbetului (în urma paraliziei de nerv facial)
  • Reconstrucții complexe dupa excizii oncologice