„Am ales cu grija aceasta data si ne pregatim de mult sa anuntam lansarea acestui proiect dedicat femeilor si mamelor in special. „Alo, Prematuritate” este primul call center multidisciplinar din Europa care vine ca un sprijin, dar si ca o sursa credibila de informare, consiliere si suport moral pentru femeile insarcinate aflate la risc de nastere prematura, dar si pentru parintii care traverseaza aceasta perioada sau doresc sa isi monitorizeze bebelusul corect dupa externare” spune Diana Gamulescu, Vicepresedinta Asociatia Unu si Unu. 

Echipa este formata din oameni cu experienta in zona de activitate si multumirile Asociatiei Unu si Unu merg catre specialistii care s-au alaturat acestui demers: Dr. Neonatolog Cristina Dumitru, Dr. Neonatolog Lusiana Vladesc,  Avocatilor Florina si Dan Paulopol,   Dr. Ginecolog  Adina Diaconescu, Dr. Ginecolog Oana Dorobantu, Psih. Nina Sofian si Psih. Delia Manciuc. 

Marti, 8 martie, intre orele 13.00-17.00 parintii pot apela 0800 390 678 si pot cere informatii de la juristul echipei „Alo, Prematuritate”. Intregul program poate fi consultat pe www.unusiunu.com/ sau pe www.facebook.com/asociatia.unusiunu. Numarul call-center-ului poate fi apelat de toti beneficiarii din Romania, in mod gratuit din orice retea. „Alo, Prematuritate” beneficiaza de sprijinul organizatiilor Samas, Societatea Nationala a Medicilor de Familie, SOS Infertilitatea, Exista Viata Dupa Doliu. 

Parteneri media: TVR, Totul Despre Mame. 

Acest proiect este realizat cu sprijinul Dreamcatchers , Aimee Advertising (grafica), Anna Florea (spot TV), Elena Tudor – voce spoturi si al donatorilor si sponsorilor: SGS, Dial Telecom, inotatorii si donatorii de la Swimathon Bucuresti 2015, Bebe Tei, Casa Montessori, Cercul Donatorilor (Fundatia Arc) , Clubul Doamnelor Inspirationale, donatorii prin Global Giving, initiatorii si donatori colectiei „Sofisticata” si ai povestii „Gloria si unicornul magic”. 

***
Despre Asociatia Unu si Unu
Este prima si singura asociatie de parinti care apara drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri si bebelusi spitalizati si ale familiei acestora, oferind suport pe perioada spitalizarii și dupa externare. Asociatia Unu si Unu este membra a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizatie care aduna reprezentanți din peste 50 de tari.
Misiunea Unu și Unu este de a imbunatati sanatatea bebelusilor prin proiecte de preventie, informare si educare a societatii civile privind bebelusii abandonati, nasterea inainte de termen, oferirea de suport prematurilor si bebelusilor spitalizati, precum si  derularea de proiecte privind urmarirea, monitorizarea copiilor dupa externare pana la varsta de 7 ani. Viziunea Asociatiei Unu si Unu  este sa devina vocea prematurilor si a bebelusilor spitalizati din Romania.  
 
 
Contact:
Diana Gamulescu
Vicepresedinte Asociatia Unu si Unu