În perioada iulie 2021 – martie 2022, platforma www.impreunapentrusanatate.ro, gestionată de Asociația M.A.M.E în beneficiul pacienților diagnosticați cu cancer sau cu alte afecțiuni grave, a fost accesată de aproape 14.600 de ori și a preluat și rezolvat 428 de cereri de ajutor venite de la bolnavi sau de la aparținătorii lor din întreaga țară. Acestora li se adaugă alte 250 de cazuri - mame și copii, victime ale războiului din Ucraina, care au primit cazare gratuită, sprijin cu traduceri de documente medicale, conectarea cu clinici și spitale, medicamente sau alte bunuri de primă necesitate.

În soluționarea cererilor de ajutor intermediate de platformă un rol important îl are „Comunitatea Solidarității”, un spațiu virtual în care sunt conectate persoanele care au nevoie de ajutor cu cele care pot oferi ajutor. În cele nouă luni de la lansare, 102 persoane s-au înscris în comunitate pe https://impreunapentrusanatate.ro/ro/offer-help, dintre acestea 34 fiind medici, farmaciști, psihologi, traducători autorizați, esențiali în furnizarea de consiliere pentru accesarea serviciilor medicale potrivite, în găsirea unor medicamente, în oferirea de suport emoțional sau de sprijin pentru traducerea unor documente medicale.

Primele trei cele mai solicitate servicii de pe platformă sunt cele de informare și îndrumare pentru a beneficia de servicii medicale, consultanță pentru strângerea de fonduri și suport în găsirea unor medicamente și tratamente.

În secțiunea „Clinici și Spitale”, pacienții sau aparținătorii lor au acces la informații actualizate despre serviciile medicale existente în peste 400 de clinici și spitale de stat sau private, din peste 20 de țări din Europa, America și Asia, precum și date de contact ale specialiștilor oncologici, opțiuni de cazare în apropierea spitalelor sau variante de transport de la aeroport către unitatea medicală. Au fost adăugate pe platformă și ONG-uri naționale și internaționale care pot veni în sprijinul pacienților cu diverse servicii de suport și consiliere.

Pacienții care au nevoie de fonduri pentru plata unor investigații, intervenții sau tratamente care nu pot fi efectuate în România sau care nu sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pot beneficia gratuit de consultanță în strângerea de fonduri, bifând tipul de serviciu disponibil la rubrica „Solicită ajutor”: https://impreunapentrusanatate.ro/ro/request-help.

Platforma digitală www.impreunapentrusanatate.ro a fost finanțată cu 335.800 lei de către Fundația Vodafone România prin programul „Connecting for Good” și a fost dezvoltată în parteneriat cu Code for Romania, în cadrul programului Civic Labs.



****
Asociația M.A.M.E. este o organizație non-profit care sprijină copiii și tinerii diagnosticați cu cancer și alte boli grave din România. În cei 13 ani de activitate, a oferit servicii de informare și îndrumare, dar și suport psiho-socio-medical pentru aproximativ 6.000 de beneficiari. De asemenea, a donat aparatură medicală performantă de care beneficiază, anual, peste 10.000 de pacienți oncologici. A derulat campanii de informare și conștientizare în rândul a peste 8.000 de elevi privind adoptarea unui stil de viață sănătos și combaterea fenomenului de tip bullying. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea derulată de asociație și rezultatele obținute până în prezent, vă invităm să accesați: www.asociatiamame.ro sau www.facebook.com/AsocMAME

| Facebook


Fundația Vodafone România este o organizație neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. În cei peste 20 ani de activitate, Fundația Vodafone România a finanțat 1.168 de programe derulate de 765 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătății, educației și serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari - copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 31 de milioane de euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. 

| Facebook |