Asociația Dăruiește Aripi a creat un Task Force de urgență pentru copiii cu cancer din Ucraina, prin intermediul căruia coordonează preluarea cazurilor și oferă familiilor lor sprijinul de care au nevoie în România!

Asociația Dăruiește Aripi este National Contact Point al Child Cancer International și face parte din mecanismul de cooperare europeană EWRS al Comisiei Europene și din proiectul neguvernamental Unicorn, condus de St. Jude Global din Statele Unite în colaborare cu Societatea Europeană de Oncologie Pediatrică – SIOPE.

Asociația și-a unit eforturile cu autoritățile și cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică și împreună au creat un serviciu național de preluare și repartizare în centrele de specialitate pentru copiii cu cancer din Ucraina.

Acest serviciu funcționează ca un “dispecerat” care preia atât solicitările venite din țara cât și cele venite prin mecanismele de cooperare europeană.
Repartizarea cazurilor către centrele de onco-hematologie pediatrică se face în mod coordonat în funcție de patologie, de serviciile necesare și de paturile disponibile.

În prezent participă cele 6 centre de onco-hematologie pediatrică cu cel mai mare rulaj de cazuri (București, Cluj, Timișoara și Iași) cu un total estimat de 60 de paturi.
Serviciul de dispecerat centralizează și actualizează în timp real locurile disponibile la nivel național.

Solicitările sunt preluate și procesate de medici specialiști și rezidenți în onco-hematologia pediatrică cu ajutorul unei aplicații digitale dezvoltată de Code for Romania special pentru această inițiativă. Prin intermediul platformei, cazurile sunt repartizate în centrele din țară.

Asociația Dăruiește Aripi oferă de asemenea soluții și pentru nevoile familiilor care însoțesc acești copii (transport, cazare, etc). Cei care au nevoie de aceste servicii le pot solicita pe https://www.daruiestearipi.ro/daruieste-aripi-pentru-ucraina/ accesând oricare dintre cele 3 variante de contact sau completând formularul din platforma disponibilă in limbile română, engleză, ucraineană și rusă.


***
Asociația Dăruiește Aripi este o organizație non-profit a cărei misiune este de a contribui la acele schimbări critice în sănătate și educație care influențează în mod major viața copiilor din România și a familiilor lor.

Asociația a reușit, în premieră în România, dezvoltarea Registrului Național al Cancerelor la Copil în cadrul parteneriatului strategic cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică, urmat de primul studiu de supraviețuire în cancerul pediatric din țara noastră.

Dăruiește Aripi a reconstruit și modernizat două secții unice din zona de sud-est a României: cea de Oncologie Pediatrică și cea de Terapie Intensivă Nou-Născuți din cadrul Spitalului Județean Constanța și continuă să le susțină activitatea.

| Facebook |