Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București a primit 5.200 de măști de protecție donate de Asociația Oncopacientilor PHOENIX, pentru a sprijini personalul medical și pacienții internați împotriva îmbolnăvirii cu Covid-19.
 
Peste 1.000 de pacienți oncologici internați și 300 cadre medicale și personal auxiliar, din secțiile de oncologie, au primit măști de protecție profesionale din partea Asociației în cadrul proiectului “OncoPHOENIX în lupta cu Covid-19”, destinat preveniriii răspândirii și a riscului îmbolnăvirii de coronavirus. Proiectul s-a derulat în perioada 15 aprilie – 15 iunie și a fost posibil datorită sprijinului acordat de compania Bristol Myers Squibb.
 
”Sunt îngrijorată de riscul foarte mare al posibilității creșterii numărului de decese din cauza răspândirii foarte ușoară a coronavirusului în rândul pacienților oncologici internați și a celor aflați în tratamente. Datorită imunității scăzute, supraviețuirea lor depinde foarte mult de prevenție, purtarea măștii fiind una dintre ele. De aceea am ales să ne implicăm și să ajutăm atât pacienții internați, cât și personalul medical și auxiliar din spital”,  a declarat Ioana Cristea - președinte fondator, Asociația OncoPacienților PHOENIX.
 
Asociația OncoPacienților PHOENIX militează activ pentru acțiuni de sprijin al pacienților cu cancer, pentru prevenirea îmbolnăvirilor și a deceselor și susține activ pacienții cu cancer și familiile lor în vederea depășirii momentelor grele pe parcursul tratamentului oncologic și în perioadele următoare, de monitorizare și supraveghere.
 
***
Despre Asociația OncoPacienților “PHOENIX”
ASOCIAȚIA OncoPacienților “PHOENIX” București, înființată în 2013 conform legii 26/2000, este o organizație nonguvernamentală, apolitică, reprezentând pacienți cu toate tipurile de cancer din toata țara, oferind sprijin informațional, juridic, emoțional, financiar și medical. Peste 5.000 de pacienți au fost direct sprijiniți de la înființare și până în prezent.

Photo by Noah on Unsplash