In 2013, Asociatia React a angajat 150 de persoane cu dizabilitati si beneficiari de venit minim garantat, in cele 6 intreprinderi sociale infiintate prin proiectul “Fabrica de Bine”. Angajatii si-au recapatat stima de sine, increderea intr-o viata mai buna si au reusit sa devina independenti financiar. Alte 2,3 milioane de oameni au aflat despre beneficiile economiei sociale in dezvoltarea  comunitatilor. 

500 de persoane bolnave de diabet de tipul I si II, din intreaga tara, au beneficiat gratuit de asistenta permanenta in monitorizarea afectiunii, aparatura de ultima generatie si consumabile pentru un an de zile, in proiectul “Controlin”. 

6200 de persoane au invatat sa salveze vieti in cadrul cursurilor de prim ajutor organizate in proiectul “O viata poate depinde de tine”. 
5340 de romani au donat sange, datorita campaniilor de donare mobile, contribuind la salvarea a peste 16000 de vieti omenesti, in proiectul “O sansa pentru viata”. 

Peste 32.000 de persoane au aflat despre oamenii care schimba lumea in bine, citind AlTreileaSector.ro. 
Un spital si doua scoli dezafectate au fost renovate si date inapoi comunitatii. 
 
In anul 2014, React isi continua interventia strategica in comunitatile pe care le-a deservit in ultimii sapte ani, astfel: 
• 2000 de femei dezavantajate, din mediul rural, vor fi calificate in meserii adaptate cerintelor pietei muncii locale, prin 4 proiecte regionale ce vor fi implementate pe Axa 5.2 – POS DRU. 
• 750 de persoane cu diabet vor beneficia de asistenta in gestionarea bolii, folosind kitul Controlin. 
• 5000 de romani din comunitati izolate vor avea acces la servicii medicale de specialitate si recomandari medicale, prin intermediul telemedicinei, in Caravane mobile de diagnostic si tratament. 
• 10.000 de persoane vor invata sa acorde primul ajutor la cursuri organizate la nivel national. 
• 5000 de persoane vor dona sange benevol la unitatile mobile de donare. 
• Cel mai mare Centru de transfuzii din tara va beneficia de revnovare si dotari cu aparatura de ultima generatie. 
 
Asociatia React este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in trei domenii: sanatate publica, educatie si integrare sociala, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 10 premii de excelenta - nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 150.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro.
 
****
Contact: Andreea Rotaru, manager de comunicare, telefon 0723212249, e-mail andreea.rotaru@asociatiareact.ro.