Fundaţia Baylor Marea Neagră a demarat, în colaborare cu Asociaţia Elevilor din Constanţa, o campanie de informare şi de conştientizare asupra pericolului reprezentat de hepatitele virale B şi C, punând accent pe modul de transmitere al acestora.
 
Campania aduce în atenţia elevilor din judeţul Constanţa modurile de transmitere ale virusurilor hepatitice cum ar fi contactele sexuale neprotejate, tatuajele făcute cu ace nesterile, în saloane fără autorizaţie sanitară, dar şi importanţa vaccinării ca mijloc de prevenţie.
 
„Ne bucură tare mult parteneriatul cu Asociaţia Elevilor din Constanţa, un pas important spre a informa un grup ignorat atunci când vine vorba despre hepatitele virale. Adolescenţa este o perioadă la risc, în care tinerii au primele contacte sexuale, însă nu sunt suficient informaţi, în care îşi fac primele tatuaje, dar nu întotdeuna în saloane specializate şi avizate, în care riscul de infectare cu HIV sau cu hepatite virale este foarte mare. Este extrem de important ca liceenii să afle informaţii despre virusul hepatitic B, să cunoască modurile de transmitere şi, în special, metodele de prevenire”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.
 
„Campania derulată alături de Fundația Baylor Marea Neagră vine ca o alternativă la lipsă educației pentru sănătate din școli. În mod normal, aceste informații ar fi trebuit însușite de elevi încă din clasele gimnaziale dar, din păcate, educația pentru sănătate, predată într-un cadru formal, este inexistentă pe tot parcursul celor 12 ani de școală. Mii de elevi din județul Constanța vor fi informați cu privire la pericolul reprezentat de hepatitele virale B și C, prin intermediul rețelelor de socializare și al afișelor din licee”, a spus, la rândul său, Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

***
Despre Fundaţia Baylor Marea Neagră
Centrul de Excelență Clinică HIV sau Centrul de Copii Româno-American a fost deschis pe 6 aprilie 2001, iar Fundația Baylor Marea Neagră a fost organizată juridic în anul 2004. Centrul de Excelență a fost înființat de dr. Mark Kline, din dorința de a-i ajuta pe copiii infectați cu HIV pe care i-a întâlnit în prima sa vizită în România la sfârșitul anilor nouăzeci. Centrul a devenit cea mai mare clinică pediatrică pentru îngrijirea și tratarea infecției cu HIV din Europa. Baylor România face parte dintr-o rețea de centre cu cartierul general în Houston, Texas la Colegiul de Medicină Baylor și la Spitalul Pediatric Texas. Rețeaua include 20 de țări din Africa, America de Nord, America de Sud și Europa de Est în care BIPAI lucrează pentru creșterea accesului la servicii  centrate pe familie. În prezent, Fundația Baylor are o misiune extinsă în domeniul prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase. Baylor își desfășoară activitatea la  Centrul de Excelență în Constanța, susține trei centre de testare și consiliere rapidă în regiunea Dobrogea (primele din țară), un laborator mobil pentru testare și un Complex Rezidențial pentru tineri vulnerabili. Fundația Baylor Marea Neagră încearcă să micșoreze impactul bolilor infecțioase cum ar fi: infecția cu HIV, hepatitele virale, tuberculoza și bolile cu transmitere sexuală.
 
Despre Asociaţia Elevilor din Constanţa
Asociația Elevilor din Constanța este singura organizație neguvernamentală  care reprezintă drepturile și interesele elevilor din județul Constanța, fiind prima asociație din România înființată și condusă de elevi, pentru reprezentarea elevilor. Odată cu înființarea sa, în anul 2013, AEC reprezintă un actor puternic pe scena sistemului de învățământ românesc, luptându-se pentru dezvoltarea acestuia și apărând interesele legitime ale elevilor.