„Dragi Parinti,
Duminica aceasta vă invităm la o întâlnire cu medicii specialiști din Buzău pentru o informare corectă și din surse sigure în ceea ce privește prevenirea bolilor la copii.”
– a transmis Lavinia Iordache, Președinte Consiliul Director al Fundației Comunitare Buzău.

Fundația Comunitară Buzău împreună cu medicii specialiști din Buzău, Dr. Alina Iordache, Dr. Lucia Vasile și Dr. Cosmin Ursăchescu, care au format un Grup de Inițiativă, desfășoară un eveniment inedit pe tema Prevenție în Sănătate adresat parinților din comunitatea buzoiană, ai căror copii, cu vârste între 3-7 ani, s-au reîntors în colectivități odată cu începerea școlilor și grădinițelor. Evenimentul este primul de acest fel din Buzău, și are ca scop informarea corectă a părinților în ceea ce privește prevenirea anumitor afecțiuni pe ramurile Pediatrie, Orl, Stomatologie pentru dezvoltarea unui comportament sănătos. Un invitat special va fi Ana Maria Vlade, psiholog, care va vorbi despre influența gadgeturilor asupra comportamentului copiilor.
În cadrul evenimentului părinții pot adresa întrebări direct medicilor specialiști.

„Pentru că ne pasă de copii și ne dorim să avem copii sănătoși vă invităm să luați parte la acest eveniment, duminică, pe 11 septembrie, între orele 10:00-12:00. Locația unde se desfășoară evenimentul este Centrul Cultural Alexandru Marghiloman, din Buzău, iar intrarea se face începând cu ora 9:30.” – ne-a transmis Lavinia Iordache.

Va fi momentul oportun pentru ca părinții să se informeze direct de la medici specialiști cu privire la prevenția afecțiunilor din domeniile Pediatrie, ORL și Stomatologie care pot să apară la intrarea în comunitate a copiilor.

Partciparea la eveniment se face completând formularul de înscriere întrucât locurile sunt limitate la 40 de persoane. Prioritate vor avea primele 40 de persoane înscrise care se vor prezenta la eveniment.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfgxU1rqWWAI95dOVwp6bOdTi56g_8qX-nfXW1BHANGgB2yDg/viewform

Agenda evenimentului:
  • 10:00 – Deschidere eveniment
  • 10:10 – 12:00 Sfaturi și informatii utile (Pediatrie, ORL, Stomatologie) – discuție liberă cu sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri cu medicii specialiști si psihologul
  • 12:00 – Concluzii

  • După eveniment informațiile transmite către grupul de părinți prezent vor fi transcrise în infografice și distribuite către comunitate pentru ca sfaturile utile să ajungă la cât mai mulți beneficiari.

    Evenimentul face parte din Campania de Preventie si Educatie pentru Sanatate, organizat în premieră la Buzau de Fundația Comunitară Buzău, în parteneriat cu Grupul de Inițiativă format din cadre medicale din Buzău:
  • Dr. Alina Iordache – medic pediatru, Clinica de pediatrie IVY Kids
  • Dr. Cosmin Ursachescu – medic primar ORL, Clinica Angi San
  • Dr. Lucia Vasile – medic stomatolog, Clinica Stomamed Estet
  • Cărora li s-a alaturat Psihologul Ana Maria Vlade

  • Cu sprijinul partenerilor:
  • Primaria Buzau prin Centrul Cultural Alexandru Marghiloman
  • Qbebe - site-ul www.qbebe.ro care iti ofera sfaturi si informatii utile si te ajuta sa fii o mamica informata
  • Fundatia Crucea Alb-Galbena Buzau – pioner in dezvoltarea serviciilor de ingrijire medicala la domiciliu in Romania, dupa model belgian

  • Si Sponsorului evenimentului:
  • Farmaciile independente Alphega (https://www.alphega-farmacie.ro/) – sustinator principal al numeroaselor campanii de preventie si educatie pentru sanatate (https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-prevenire)

  • ***

    Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău. Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte resursele locale și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru noi pentru noi și copii noștri. Împreună de implicăm activ în domenii importante de interes comun precum dezvoltare comunitară, educație, sănătate și mediu înconjurător. Fundația Comunitară Buzău stimulează construcția unei comunități care să protejeze și să valorifice resursele și tradițiile, să promoveze talentele și să își depășească în permanență potențialul. Conectează oameni și dezvoltă rețele de lideri cu inițiativă, sprijină dezvoltarea organizațiilor non-profit și caută investitori cu scopul de a aduce un impact pozitiv în județul Buzău.