Gravidele, viitorii părinți și proaspeții părinți pot beneficia de un curs gratuit susținut de Asociația Moașelor Independente în Buzău, pe 5 octombrie 2021 la ora 17.30 la Centrul Cultural Marghiloman (Vila Albatros) în parcul Marghiloman.
 
Asociația Moașelor Independente din Buzău organizează sesiuni gratuite de informare pentru gravide, viitori părinți și proaspeți părinți, în cadrul proiectului "Caravana cu Moașe". Proiectul este finanțat prin Cercul de Donatori ediția a 2-a, organizat de Fundația Comunitară Buzău. Mai multe informații aici. . Proiectul a fost implementat și în Maternitatea Buzău, pentru gravide din sistemul de protecție DGASPC dar și în Spitalul din Smeeni.

Cei ce vor să participe la cursul din 5 octombrie 2021 din Buzău se pot înscrie folosind formularul online
 
Atelierul de educație și informare pentru părinți are ca scop:
• Formarea şi dezvoltarea unor deprinderi de bază privind igiena generală şi intimă creşterea nivelului de cunoştinţe despre aparatul reproducător feminin
• Dobândirea de informaţii veridice privind practica anticoncepţională
• Creşterea nivelului de cunoştinţe despre etapele sarcină, naştere şi lehuzie
• Formarea şi dezvoltarea unor deprinderi corecte legate de diferitele disconforturi asociate acestor etape
• Conştientizarea riscurilor şi posibilelor devieri de la normalitate şi învăţarea atitudinilor corecte
• Creşterea nivelului de cunoştinţe despre travaliu, mecanismul naşterii şi deprinderea unor atitudini sanogene pentru managementul durerii
• Pregătirea adecvată pentru statutul de viitoare mămici/viitori părinţi şi dobândirea de informaţii veridice privind alăptarea şi practica anticoncepţională
• Formarea şi dezvoltarea unor deprinderi corecte legate de prevenţia şi managementul cancerului genital şi de sân
• Popularizarea sistemului de asigurare de servicii medicale precum şi conştientizarea drepturilor gravidelor, partenerilor şi nou-născuţilor

Caravana cu Moașe este un proiect inițiat și susținut de Asociația Moașelor Independente (AMI). Proiectul își propune ca activitate principală crearea unui cadru de informare adecvat, în domeniul reproducerii, prin organizarea de sesiuni de educație și informare către grupuri țintă (gravide, cupluri, adolescente) din orașul Buzău și din împrejurimi.
 
Accesul se face doar pe baza înscrierii. Atelierul se desfășoară în interior respectând măsurile de protecție în contextul pandemiei cu COVID-19. Purtarea măștii este obligatorie.
 
***
Asociația Moașelor Independente (AMI) este singura asociaţie de moaşe din România membră activă a European Midwives Association (EMA) şi a Internațional Confederation of Midwives (ICM). De asemenea, preşedintele AMI este membru executiv în board-ul EMA, militând pentru profesia de moaşă şi sănătatea reproducerii, la nivel european. 
 
Fundația Comunitară Buzău este o organizație care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apelul de finanțare etc.) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău. Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte resursele locale și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii importante de interes comun precum educație, sănătate și mediu înconjurător.