Nevoia de sange este constanta. Zilnic, sute de pacienti din spitalele din Bucuresti au nevoie de transfuzii de sange sau de preparate sangvine, pentru a supravietui. Cu 450 ml de sange recoltati de la un singur donator se pot salva chiar si 3 vieti. 

Bucurestenii care indeplinesc conditiile minime pentru a deveni donatori sunt asteptati sa doneze sange benevol (fara bonuri valorice) intr-un spatiu special amenajat si dotat, sub atenta supraveghere a personalului specializat de la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti. 

Inainte de donare se recomanda consumarea unei cani cu ceai sau cafea, un mic dejun putin consistent (legume, fructe dar fara multe proteine si grasimi). Nu se fumeaza inainte si dupa donare cu o ora. 

In urma donarii, sangele donatorului este improspatat, imunitatea organismului creste, riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.
Mai multe informatii despre donarea de sange si conditiile minime pentru a fi donator se gasesc pe www.pentruviata.org
 
Ofera o sansa pentru viata! Doneaza sange!
 
***
Programul de donare de sange “O sansa pentru viata” derulat de Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania a fost lansat in mai 2008 cu scopul de a imbunatati sistemul transfuzional romanesc. Pana in prezent, in cadrul programului au fost recoltati mai mult de 54.000 de litri de sange care au salvat peste 170.000 de vieti omenesti. De asemenea, in anul 2010, Fundatia Vodafone Romania a donat Centrului de Transfuzii Bucuresti o autosanitara complet echipata, iar in 2012 si 2013 au fost renovate parterul si etajul I al Centrului de Transfuzii Bucuresti. Investitia totala in programul “O sansa pentru viata” este de peste 300.000 de Euro.

Asociatia React este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in trei domenii: sanatate publica, educatie si integrare sociala, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 14 premii de excelenta - nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 200.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro . 
 
Fundatia Vodafone Romania – Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 16 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 768 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate si tinerilor cu dizabilitati intelectuale sau locomotorii. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 17 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-guvernamentale partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone ,  http://fundatiavodafone-blog.ro .