Familiile celor mici pot găsi din nou adăpost și încurajare în Casele Ronald McDonald din incinta spitalelor Grigore Alexandrescu și Louis Țurcanu. Fundația încurajează redirecționarea impozitului pe venit, prin formularul 230, al cărui termen de depunere este 30 iunie. Donațiile pentru Fundație se pot face acum și direct pe site-ul www.rmhc.ro.
 
Fundația pentru Copii Ronald McDonald redeschide Casele Ronald McDonald pentru copiii și familiile acestora care vin pentru tratamente medicale și au nevoie de adăpost. Timp de două luni, cele două Case au adăpostit cadrele medicale ale spitalelor Grigore Alexandrescu din București și Louis Țurcanu din Timișoara,  pe perioada stării de urgență cauzată de pandemia Covid-19. Acum, Casele sunt pregătite să  își reia rolul de „Case departe de casă” pentru părinții ai căror copii sunt internați în spitale pentru tratamente îndelungate, familii cu posibilități materiale reduse, care vin din afara orașelor București și Timișoara. Noi protocoale operaționale, de curățenie și dezinfectare și de distanțare socială au fost introduse, pentru a putea oferi sprijin familiilor găzduite în condiții de siguranță.
 
În ultimele trei luni, Casele Ronald McDonald au fost adăpost pentru personalul medical din prima linie și a sprijinit spitalele în lupta pentru Covid-19. Începând cu 15 iunie, Fundația reia misiunea de a ține familile împreună pe durata spitalizării copiilor în Casele din București și Timișoara, prin oferirea de cazare gratuită, și continuă planurile de construire pentru a treia Casă Ronald McDonald la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii  Sf. Maria din Iași.
 
„Am trecut prin trei luni de foc, timp în care am urmărit cu sufletul la gură evoluția pandemiei și felul în care aceasta i-a afectat pe cei din jurul nostru. Alături de echipa Fundației, am oferit ajutor și sprijin în special pentru cei din linia întâi, cadre medicale alături de care am lucrat în ultimii ani, oameni pe care îi considerăm mai mult decât colegi. Ne dorim să rămânem  în continuare alături de copii și de părinții lor și să extindem activitatea Fundației și în zona de nord a țării, acolo unde ne pregătim de construcția celei de a treia Case Ronald McDonald, în curtea spitalului Sf. Maria din Iași”, a declarat Amalia Năstase, Președinte al Fundației pentru Copii Ronald McDonald România.
 
Alături de Spitale în lupta împotriva Covid-19
Fundația a rămas #AlăturiDeSpitaleleDeCopii în lupta împotriva Covid-19, prin donații de echipamente, consumabile și materiale de protecție, iar Casele Ronald McDonald au fost adăpost pentru personalul medical din prima linie. Mai mult, Fundația a contribuit la construirea Secției ATI de la INGG Ana Aslan, totalul donațiilor depășind 500.000 lei.
 
Ultimele acțiuni de sprijinire a comunității au fost donația a 90.000 de lei spitalului Marie Curie din București, fonduri din care s-au achiziționat teste PCR pentru depistarea Covid-19 pentru copiii asimptomatici care au nevoie de tratamente în spital și aparținătorii lor. În plus, alte 350 de teste rapide au fost donate spitalului Grigore Alexandrescu din București, precum și 450 de halate chirurgicale de protecție pentru cadrele medicale ale spitalului. 
 
„Așteptăm familiile care au nevoie de sprijin cu brațele deschise și, desigur, ne-am luat noi măsuri de siguranță în contextul actual. Împreună cu echipele de la cele două Case din București și Timișoara facem tot posibilul pentru ca familiile găzduite să găsească la noi  acele #CaseDepartedeCase, mult sprijin și să fie mai aproape de copiii spitalizați pentru tratamente de lungă durată”, adaugă Andreea Cioban, Director Executiv Fundația pentru Copii Ronald McDonald
 
Pentru a susține proiectele Fundației, cea mai simplă metodă, care nu presupune niciun cost, este redirecționarea impozitului pe venit al anului 2019. Până la data de 30 iunie, toți cei care nu au redirecționat anul acesta 2% și 3.5% din impozitul pe venit o mai pot face prin completarea formularului 230 și depunerea acestuia la ANAF, sau prin trimiterea formularului prin email, la adresa Fundației fundatia@ro.mcd.com, până pe 20 iunie.  Se pot dona nopți de cazare gratuită pentru familiile găzduite la Casele Ronald McDonald direct pe  site-ul Fundației, www.rmhc.ro/doneaza
 
***
Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald
Fundația pentru Copii Ronald McDonald a fost înființată în 1998 și este principalul donator pentru cele două case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc gratuit familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 20.000 de părinți și copii au locuit în aceste „Case departe de casă” pe durata spitalizării micilor pacienți. Fundația susține anual spitalele pentru copii din România prin dotări cu echipamente medicale și non-medicale, consumabile și materiale necesare desfășurării actului medical în cele mai bune condiții.
 
Începând cu anul 2017, din echipa Consiliului Director care coordonează Fundația fac parte: 
Dna. Amalia Nastase, Președinte 
Dl. Daniel Boaje, Director general al McDonald’s în România
Dl. Ștefan Iordache, Chief Operating Officer Publicis One Romania
Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicină sportivă
Dl. Martin Xuereb, Președinte Ronald McDonald House Charities Malta