Asociatia Unu si Unu organizeaza cursuri gratuite destinate familiilor din Bucuresti cu copii prematuri care au fost externati si au pana la 2 ani. Astfel, intre 3 martie si 9 iunie parintii care au prematuri se pot inscrie pe websitul Asociatie Unu si Unu www.unusiunu.com/cursuri la una din temele interesante sustinute de experti, in limita locurilor disponibile. Proiectul este posibil datorita sprijinului oferit de ING. 

„De-a lungul proiectelor desfasurate de noi, dar si din experienta personala, am identificat numeroase nevoi in randul parintilor cu prematuri printre care si cea legata de suport, informare, monitorizare corecta a bebelusilor care au necesitat spitalizare prelungita. Este alegerea Asociatiei Unu si Unu de a sutine intr-un mod sanatos si cu efecte pe termen lung familiile cu prematuri.  De altfel este si primul proiect de acest gen din Romania si ne dorim sa gasim sustinerea  necesara pentru a-l continua si dupa faza de pilot” spune Diana Gamulescu, Vicepresedinta Asociatia Unu si Unu. 

Cursurile abordeaza tematici legate de mentinerea cuplului sanatos intr-o familie cu prematur sustinute de psihologul si psihoterapeutul Gaspar Gyorgy, etape de dezvoltare pshio-motorie ale prematurului prezentate de specialistii KinetoBebe, dezvoltarea armonioasa a copilului prematur prin tehnici de joc oferite de Otilia Mantelers care este parenting by connection instructor, trainer de playful parenting si specialist in joaca terapeutica cu copii de la 0 la 10 ani, sau tehnici de prim ajutor sustinute de Prof. Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la IOMC. De asemenea, somnul prematurului si alimentatia vor fi abordate de catre Mona Ciurezu- consultant pentru pentru somnul copiilor de la 0 la 4 ani si de Eugenia Dobrescu – Nutritionist si fondator Diversificare.ro. Totodata, parintii interesati pot descoperi terapii alternative de recuperere prezentate de Adela Antoniu, presedinta Asociatiei de caritate Marta Maria.

Tot in aceasta perioada se vor organiza gratuit grupuri de suport psihologic, ce vor avea loc saptamanal in fiecare miercuri intre orele 11.00-13.00, coordonate de psihologul Nina Sofian. 

Cursurile se desfasoara la adresa: Str. D.I. Mendeleev nr 37, sector 1 Bucuresti, 4SocialCaffe. 

###
Despre Asociația Unu și Unu
 
Este prima si singura asociatie de parinti care apara drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri si bebelusi spitalizati si ale familiei acestora, oferind suport pe perioada spitalizarii și dupa externare. Asociatia Unu si Unu este membra a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizatie care aduna reprezentanți din peste 50 de tari.

Misiunea Unu și Unu este de a imbunatati sanatatea bebelusilor prin proiecte de preventie, informare si educare a societatii civile privind bebelusii abandonati, nasterea inainte de termen, oferirea de suport prematurilor si bebelusilor spitalizati, precum si  derularea de proiecte privind urmarirea, monitorizarea copiilor dupa externare pana la varsta de 7 ani. Viziunea Asociatiei Unu si Unu  este sa devina vocea prematurilor si a bebelusilor spitalizati din Romania.  
 
 
Contact:
Diana Gamulescu
Vicepresedinte Asociatia Unu si Unu
Tel: 0737.933.511
Web: www.unusiunu.com 
Facebook: https://www.facebook.com/Diana-Gamulescu-721155391324322/?ref=bookmarks 
Blog: http://micolino.ro/blogdianagamulescu/?p=1737