Evenimentul va fi urmat de Gala de Craciun Temerarii in cadrul careia 240 de tineri supravietuitori de cancer vor celebra magia Craciunului si bucuria victoriei asupra bolii, intr-un decor de poveste. In cadrul evenimentului Youth Cancer Europe “Open Space Summit” si-au confirmat prezenta tineri supravietuitori din 15 tari europene (Marea Britanie, Bulgaria, Cehia, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Polonia, Republica Moldova, Romania, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria). 
 
Evenimentul va avea loc pe 20 decembrie, la Rin Grand Hotel (str. Vitan – Barzesti, nr. 7D) incepand cu ora 9:00.
 
Organizat ca un brainstorming maraton, in intervalul orar 9:00-17:00, evenimentul ofera tinerilor o platforma de discutie despre experienta lor in ceea ce priveste tranzitia de la ingrijirea pentru copii la cea catre adulti, dar adreseaza totodata si teme conexe problematicii cancerului precum: fertilitatea, implicarea civica, modele de bune practici in ingrijire si grupuri de suport pentru supravietuitori etc. Concluziiile acestei intalniri internationale a tinerilor supravietuitori de cancer vor fi centralizate in timp real de observatori si vor fi transmise ulterior catre forumuri si asociatii internationale care activeaza in domeniu. 
 
In ziua urmatoare “Open Space Summit”, va avea loc cea de a VII-a editie a Galei de Craciun Temerarii, cu tematica „Balul Contelui Dracula” care va avea loc pe 21 decembrie la Athenee Palace Hilton, sala ,,Le Diplomate” incepand cu ora 20:00. Receptia, cu un pahar ridicat in onoarea victoriei tinerilor, va incepe de la ora 19:30. 
 
Gala de Craciun Temerarii este un eveniment exclusiv dedicat tinerilor supravietuitori, fiind organizata anual pentru a sarbatori povestile de succes ale acestora. Evenimentul din acest an va reuni 240 de  tineri supravietuitori de cancer. La eveniment vor mai participa oficialitati, doctori oncologi si sponsori, care au sustinut Asociatia Little People pe toata durata anului.
 
Pentru detalii suplimentare despre aceste evenimente si pentru a confirma prezenta, va rugam contactati:
Oana Rusu, e-mail: oana@thelittle-people.org,  tel: 0743 773 843


***
Despre Clubul Temerarii:
In 2006, Asociatia Little People a infiintat Clubul Temerarii  - comunitatea adolescentilor romani care au invins cancerul - ce numara astazi, aproape 300 de membri din 85 de localitati, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc in randul adolescentilor si al tinerilor adulti afectati de cancer si totodata  una dintre cele mai active comunitati de acest gen din Europa. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociatia Little People ofera sprijin tinerilor care au finalizat tratamentul cat si fratilor si surorilor acestora si faciliteaza reintegrarea lor in scoala si in comunitate. Grupul pune la dispozitia membrilor oportunitati de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare in cariera, precum si o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabara de Vara Temerarii si Gala de Craciun. Acest lucru le ofera un puternic sentiment de apartenenta si sprijin real din partea unor tineri care au trecut prin aceeasi experienta ca si ei. 
 
 
Despre Asociatia Little People Romania:
Asociatia Little People Romania a fost infiintata in anul 1996 cu misiunea de a sprijini copiii si tinerii bolnavi de cancer printr-un program de interventie care presupune exercitii ce implica diverse metode de terapie prin arta, dramaterapie si ludoterapie, ajutandu-i pe pacienti sa isi invinga temerile, sa-si imbunatateasca respectul de sine, sa se familiarizeze cu procedurile medicale si mediul spitalicesc. Totodata, programele desfasurate creeaza oportunitati pentru joaca, invatare, exprimare libera, interactiuni cu cei aflati in situatii similare, precum si implicare din partea familiei, acestea fiind doar cateva din activitatile intreprinse in promovarea coping-ului si adaptarii, activitati ce au ca rezultat o rata mai ridicata de supravietuire. Asociatia Little People  ofera zilnic sprijin psihosocial si educational copiilor si tinerilor in 7 sectii specializate din Romania. 
Rezultatele notabile ale programului de suport psihosocial al asociatiei au fost marcate in 2013 prin obtinerea a numeroase distinctii la nivel national si international din partea expertilor din domeniul medical si al integrarii sociale. Programul a fost validat si recunoscut la nivel international prin obtinerea Marelui Premiu pentru Integrare Sociala oferit de Fundatia ERSTE, in urma unei competitii in care au fost inscrise peste 2.000 de proiecte. La nivel national Little People Romania a obtinut 5 premii in cadrul Galei Societatii Civile. 
 
Pentru mai multe informatii va rugam accesati: