UNICEF a livrat săptămâna trecută 20 de concentratoare de oxigen către Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”, aflat în prima linie de luptă împotriva COVID-19.
 
Cele 20 de seturi de echipamente distribuite vor fi utilizate în tratarea pacienților internați diagnosticați cu COVID-19. Aparatele electrice livrate de UNICEF concentrează oxigenul din mediul înconjurător și furnizează oxigenul concentrat într-o manieră controlată pacientului care are nevoie de oxigenoterapie.
 
Concentratoarele de oxigen se adaugă celorlalte echipamente de protecție livrate de UNICEF de la începutul pandemiei de COVID-19 profesioniștilor din prima linie din România, inclusiv către asistenți medicali comunitari, mediatori sanitari, asistenți și lucrători sociali, care merg pe teren în sprijinul copiilor dezavantajați
 
În România, au fost distribuite, începând cu luna aprilie: 600.000 de măști de protecție, 241.000 de mănuși de unică folosință, 15.000 de flacoane cu dezinfectant, cât și teste de detectare a SARS-CoV-2, termometre, ochelari și halate de protecție.
 
„UNICEF în România continuă să sprijine munca profesioniștilor care se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, ale căror eforturi sunt esențiale pentru copii și familiile lor”, a declarat Gabriel Vockel, Reprezentantul adjunct al UNICEF în România. „În același timp, lucrăm pentru a-i sprijini în special pe copiii vulnerabili, cum sunt cei care trăiesc în instituții rezidențiale”.
 
La nivel global, cu susținerea donațiilor primite de la Prietenii UNICEF, organizația a distribuit importante stocuri de echipamente individuale de protecție (EIP) în peste 100 de țări, venind în sprijinul răspunsului acestora la pandemie, inclusiv 7,5 milioane de măști chirurgicale, 2,8 milioane de măști respiratorii N95, aproape 10 milioane de mănuși, peste 830.000 de combinezoane și aproximativ 600.000 de viziere. organizația a distribuit importante stocuri de echipamente individuale de protecție (EIP) în peste 100 de țări, venind în sprijinul răspunsului acestora la pandemie, inclusiv 7,5 milioane de măști chirurgicale, 2,8 milioane de măști respiratorii N95, aproape 10 milioane de mănuși, peste 830.000 de combinezoane și aproximativ 600.000 de viziere. UNICEF a furnizat și peste 550.000 de teste de diagnosticare, alte 912.000 fiind programate a fi livrate până în luna august.
 
UNICEF continuă să dezvolte și să distribuie o serie de materiale de comunicare dedicate copiilor și părinților, precum și profesioniștilor care lucrează cu și pentru copii, cu scopul de a-i ajuta să se protejeze mai bine pe ei înșiși și pe cei dragi, pentru a preveni răspândirea virusului și recomandări pentru părinți cu privire la modul de a discuta despre situația actuală.
 
În contextul pandemiei de COVID-19, UNICEF colaborează cu Organizația Mondială a Sănătății, autorități naționale (inclusiv cu Ministerul Sănătății și Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții - ANDPDCA), regionale (Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcțiile de Sănătate Publică) și cu autoritățile locale pentru a monitoriza îndeaproape situația și a oferi susținere.