După ce Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București a fost dotat în timp record, doar în șapte zile, cu două ambulanțe de uz pediatric, Organizația Salvați Copiii România continuă proiectul de dotare a unității medicale. Spitalul mai are nevoie de un sistem de energie permanent, vital pentru sălile de operații și de ATI, în valoare de 57.632 de euro.

În prezent, spitalul utilizează mai multe echipamente UPS pentru alimentarea permanentă cu energie electrică a zonelor sensibile din spital - săli de operație și ATI - în cazul unor disfuncționalități ale rețelei naționale. Aceste echipamente sunt vitale, pentru că furnizează permanent curent electric on-line, pentru a asigura o continuitate a activității medicale în situații de urgență.

În acest moment, câteva dintre echipamentele UPS necesită verificări și reparații, schimbarea acumulatorilor și a unor componente electronice, după cum urmează :

Secția pentru Chirurgie Plastică și Arsuri
 
• un echipament UPS (40kva) pentru cele trei săli de operație
• un echipament UPS (40kva) pentru saloanele de Terapie Intensivă

Unitatea de Primiri Urgențe 

• un echipament UPS (160kva)
 
Secția de Chirurgie Cardiovasculară 

• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operație și angiograf
• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI
 
Secția de Neurochirurgie 

• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operație
• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI.
 
Acestor necesități urgente li se adaugă achiziția unui aparat de radiologie mobil performant, indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenții chirurgicale pentru malformaţiile congenitale ale aparatului locomotor, tumori osoase benigne și maligne, traumatisme, infecții, distrofii osoase etc.

Peste 4.000 de copii ajung anual la Secția de ortopedie pediatrică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, iar dintre aceștia, aproximativ  80% necesită cel puțin o

intervenție chirurgicală. Pentru a se putea ghida intraoperator în cadrul unei intervenții ortopedice,  medicul are nevoie de un aparat de radiologie mobil, C-arm.

Aparatul, un sistem mobil de fluoroscopie ce conține un tub de radiologie și un soft de procesare, este indispensabil chirurgului în timpul intervențiilor chirugicale ortopedice. Acesta este utilizat în majoritatea intervențiilor ortopedice, de la tratamentul minim invaziv în urgență al fracturilor până la intervenții complicate,  precum cele de scolioză.

Costul unui astfel de echipament performant este de 130.000 de Euro.

Până în prezent, din donații individuale și ale companiilor, a fost strânsă suma de 50.133 euro. Cei care doresc să ajute, o pot face donând pe www.salvaticopiii.ro/spital  sau direct in contul Organizației: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005.

CONTEXT :

Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgențe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme.

În 2021, Organizația Salvați Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile și în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în județul Mureș, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Spitalul Clinic de Urgență Mureș, în valoare totală de 150.000 Euro, în București, la Maternitatea Bucur, în valoare de 30.000 de Euro și în județul Mehedinți, la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, în valoare de 10.000 de Euro.

În prima parte a anului 2021,  vor fi dotate 20 de unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro.

ZID PENTRU SPITALE, cu 3,5% din impozitul pe venit

Toti cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5%  din impozitul pe venit pe adresa sustinator@salvaticopiii.ro, pentru dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante.

Termenul limita de depunere este 25 mai, iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

***
Despre Organizaţia Salvaţi Copiii


De 31 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viaţa acestora. Peste 2.570.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.