Olga este o fetiţă cu nevoi speciale căreia îi plac desenele animate, ca oricărui copil. Dar pentru ea condiţiile obişnuite din cinema sunt greu de suportat, aşa încât nu poate merge niciodată la film. Pentru ea şi pentru toţi copii cu dizabilităţi neuro-cognitive, Supereroi Printre Noi şi Happy Cinema Bucuresti , cu sprijinul Asociaţiei SAMAS, organizează lunar proiecţii de film adaptate.
 
„Filmele Olgăi” - proiecţii de filme adaptate senzorial pentru copiii cu nevoi speciale // EDIȚIE PILOT
 
Olga este o fetiţă cu nevoi speciale căreia îi plac desenele animate, ca oricărui copil. Dar pentru ea condiţiile obişnuite din cinema sunt greu de suportat, aşa încât nu poate merge niciodată la film. Pentru ea şi pentru toţi copii cu dizabilităţi neuro-cognitive, Supereroi Printre Noi şi Happy Cinema, cu sprijinul Asociaţiei SAMAS, organizează lunar proiecţii de film adaptate.
 
ATENȚIE! Participarea se face pe bază de înscriere telefonică (SMS la 0756050021) sau mail ( contact@supereroiprintrenoi.ro)
 
Proiecţia va fi ajustată pentru a reduce autostimularile şi pentru a crea o atmosferă prietenoasă şi incluzivă pentru toţi copiii cu dizabilităţi neuro-cognitive şi însoţitorii lor.
· Sonorul filmelor va avea un nivel scăzut, acceptabil sensibilităţii copiilor
· Luminile în sala nu se vor stinge complet
· Filmele vor fi dublate în română
· Animaţii 2D
· Libertatea de a vă mişca în timpul proiecţiei şi de a schimba locurile
· Tantrumuri, plânsete, sunete specifice etc nu doar că nu supăra pe nimeni, dar nici nu vor fi judecate. Suntem cu toţii în aceeaşi poveste 
· Voluntarii Supereroi Printre Noi vă vor ajuta pe toată durata proiecţiei
· Un micuţ loc de joacă şi odihnă va fi amenajat în apropierea sălii de cinema
· Nu vor rula trailere şi reclame înaintea filmului
· Locuri pentru scaunele rulante (numărul acestora este limitat de configuraţia sălii. Vă rugăm precizaţi la înscriere dacă cel mic este utilizator de scaun rulant).
 
PREMII: Unul dintre copiii participanţi va putea câştiga, prin tragere la sorţi, un costum de supererou, din partea brandului prieten Turific 
 
„Filmele Olgăi”, ediția pilot:
CÂND: 8 iulie 2017, ora 11.30
UNDE: Happy Cinema Bucureşti
CE: Ozzy - Marea Evadare, animație. Trailer. 
PREȚ: intrare gratuită*
*Număr de locuri disponibile: 100
Pentru această primă ediţie am reuşit, cu ajutorul donaţiilor, să facilităm accesul gratuit pentru copil cu dizabilitate+ 1 însoţitor. 
 
Organizatori: Supereroi Printre Noi & Happy Cinema Bucureşti
Parteneri: Asociaţia SAMAS
Brand prieten: Turific Play

***
DESPRE SUPEREROI PRINTRE NOI:
Supereroi printre noi este un site de storytelling pe tema dizabilităţii (fizice şi intelectuale). Un loc în care publicam relatări personale ale oamenilor cu dizabilitate sau ale apropiaţilor lor despre întâmplări cotidiene, interviuri, campanii de awareness, recenzii de carte, fotografii etc.
 
DE CE l-am creat: pentru că atunci când noi înşine am înţeles că avem un copil cu dizabilitate ne-am simţit extrem de singuri; pentru că nu găseam poveşti ale celor ca noi nicăieri; pentru că vrem să răspundem, prin poveste, sprâncenelor ridicate, privirilor miloase, întrebărilor pe care nu aveţi curajul să le puneţi; pentru că am aflat în ultimii opt ani că, pe fond, suntem la fel şi unii şi alţii, cu sau fără nevoi speciale.
 
CINE este în spatele proiectului: Supereroi printre noi este un proiect independent, non profit, realizat 100% din contribuții  voluntare, creat de Ruxandra şi Vlad, doi părinţi ai unei fete cu nevoi speciale. Ni s-au alăturat, în primii doi ani, peste 50 de contributori permanenţi sau ocazionali, plus încă pe atâţia oameni care au ajutat cu idei, sfaturi, vorbe bune sau ore de muncă voluntară în „redacţia” noastră de acasă.