În contextul unui nou an în care pandemia a pus presiune pe sistemul medical, Fundația pentru Copii Ronald McDonald își continuă acțiunile de susținere a comunității medicale. Astfel, în această perioadă, Fundația a sprijinit spitalele de copii partenere din București, Timișoara și Iași prin donații cu echipamente, aparatură și consumabile în valoare de peste 380.000 de lei.

„În fiecare dintre Spitalele Clinice de Urgență pentru Copii partenere: "Grigore Alexandrescu" din București, „Louis Țurcanu” din Timișoara și "Sf. Maria" din Iași ajung anual zeci de mii de copii din toată țara. Pentru noi este important ca, împreună cu susținătorii noștri, să le asigurăm copiilor bolnavi și familiilor acestora accesul la cele mai bune servicii și îngrijiri medicale. Pe lângă construcția și operarea Caselor Ronald McDonald, ne menţinem angajamentul de a sprijini serviciile de sănătate şi personalul medical din spitalele de copii și secțiile de pediatrie din toată țara. Ne înclinăm în fața medicilor și a personalului sanitar care luptă pentru sănătate în fiecare zi și invităm comunitatea de business și publicul larg să ne susțină* în continuare.”
a declarat Amalia Năstase, președinte al Fundației pentru Copii Ronald McDonald România.

Fundația susține anual activitatea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București. În luna octombrie, în contextul evoluției rapide a situației epidemiologice, Fundația a răspuns pozitiv solicitărilor venite din partea reprezentanților spitalului. Astfel, a fost dotat oficiul ce deservește secțiile COVID, au fost achiziționate măști FFP3, echipamente de curățenie profesionale și lenjerii de pat.

„Mulțumim Fundației Ronald McDonald pentru contribuția adusă și în acest an la creșterea standardelor în îngrijirea și tratamentul copiilor internați la S.C.U.C. "Grigore Alexandrescu", prin achiziționarea de echipamente, materiale sanitare și aparate profesionale de curățenie. Vă dorim succes pe mai departe pentru a fi în continuare aproape nouă, copiilor internați și familiilor acestora”, a declarat Conf. Dr. Alexandru Ulici, Managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

De asemenea, Fundația a sprijinit Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” cu o serie de echipamente și materiale necesare desfășurării activității medicale în condiții optime: un aparat performant de testare covid, termometre infraroșu non-contact, lenjerii de pat, echipamente și seturi de curățenie profesionale, conform noilor reglementări sanitare în vigoare.

„Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara este unul dintre beneficiarii importanți ai donațiilor primite de la Fundația Ronald McDonald. Ne face o deosebită plăcere să le mulțumim pentru receptivitatea și generozitatea lor în susținerea Spitalului prin donarea de aparatură, materiale și echipamente medicale necesare desfășurării în condiții optime a activității noastre. Împreună am reușit, prin acțiunile întreprinse să fim mai aproape de copii și familiile aflate în momentele dificile ale existenței lor”,
a declarat Dr. Ovidiu Adam, Managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

Fundația a venit anul acesta și în ajutorul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, donând aparatură medicală performantă, necesară pentru secțiile de neonatologie, UPU și secția COVID: criburi pentru nou-născuți, pulsoximetre cu EKG, injectomate și un dispozitiv necesar încălzirii micilor pacienți.

„Fiecare donație schimbă semnificativ șansele de însănătoșire ale pacienților și are un efect major, contribuind semnificativ fiecărui aspect al tratamentului și îngrijirii copiilor. Fundația Ronald McDonald a răspuns apelului nostru cu promptitudine și dedicare. Parteneriatul cu Fundația dă familiilor o șansă în plus la a rămâne împreună, dă copiilor internați în spital o șansă la sănătate și reușită în lupta cu boala. Vă mulțumim, așadar, pentru tot sprijinul și promptitudinea cu care ați răspuns cererii noastre de ajutor, mai ales că timpul este un factor-cheie în misiunea noastră”
, a declarat Bioing. Med. Dr. Alina Belu, Managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”.

De peste 23 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald este un aliat al copiilor bolnavi și familiilor lor. Pe lângă dotările succesive ale spitalelor de copii din toată țara, Fundația sprijină familiile vulnerabile din România, oferindu-le cazare gratuită și servicii suport în cele două Case Ronald McDonald din București și Timișoara pe durata internării copiilor. Peste 21.000 de părinți au locuit până în prezent în Casa McDonald din București (din 2003), din curtea spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală și în cea din Timișoara (din 2008), din incinta spitalului Louis Țurcanu. La Iași, din 2022, noua Casă Ronald McDonald va fi casa departe de casă pentru peste 1.000 de părinți ai căror copii sunt internați în Spitalul Sf. Maria. Casa va avea 19 camere cu baie proprie, un loc comun de joacă, bucătărie, living și alte spații în care familiile vor putea socializa, se vor putea conecta, vor beneficia de sprijin și consiliere. În Casă părinții se vor putea odihni, vor primi o masă caldă, vor putea găti pentru ei și pentru copii, alături de ceilalți copii sau de alte rude.

*SMS la 8845 cu textul FAMILIE. Valoarea Donaţiei este de 2 Euro/lună. Pentru a opri Donația lunară trimite mesajul FAMILIE STOP la 8845. Suma alocată cauzei este de 2 Euro ( nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament). În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania.