Sloganul de anul acesta al campaniei este Preveniti Hepatita: Depinde de Voi.

Ziua Mondiala a Hepatitei este marcata de catre Fundatia Baylor Marea Neagra prin actiuni de testare pentru depistarea infectiei cu HIV si cu virusurile hepatitice B si C, derulate, timp de trei zile, pe 27, 28 si 29 iulie, cu laboratorul mobil. Acestea vor avea loc in incinta parcului de distractii Aqua Magic, in colaborare cu Asociatia de Promovare si Dezvoltare Turistica Aqua Magic. 

De asemenea, tot in incinta parcului de distractii, vor avea loc reprezentatii cu piesa de teatru “Aventurile Pompierului Zahar Ars la malul marii”, piesa care ii invata pe copii sa aiba deprinderi sanatoase, prin insusirea celor mai elementare reguli de igiena (spalatul pe maini, pe dinti, folosirea pieptenelui, etc.)

Actiunile desfasurate cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei fac parte din programul Baylor de testare si ingrijire pe termen lung pentru hepatite si HIV, demarat in 2014, tot cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei.

Reprezentantii presei care doresc sa ia interviuri si sa filmeze sunt asteptati in incinta parcului de distractii marti, 28 iulie, in intervalul orar 10.00 – 12.00.