Fundatia Olimpica Romana, reprezentata de catre Andreea Raducan, a primit votul favorabil din partea membrilor Adunarii Generale, cu prilejul  conventiei SportAccord World Sport si Business Summit organizate in Rusia, la Soci, in perioada 19-24 aprilie 2015. 

“SportAccord este o organizatie de prestigiu, care aduce un suflu nou in lumea sportului mondial, iar faptul ca Fundatia Olimpica Romana este acum parte din aceasta mare familie, ma bucura enorm. Sprijinul membrilor SportAccord este foarte important pentru dezvoltarea unor noi proiecte, atat in Romania, cat si la nivel international”, a declarat Andreea Raducan, presedintele Fundatiei Olimpice Romane. 

Conventia SportAccord World Sport si Business Summit reuneste anual, timp de 6 zile, delegatii federatiilor sportive internationale si cei ai industriei mondiale din domeniul sportiv, cu scopul de a gasi solutii noi si inovative pentru dezvoltarea sportului.  

“SportAccord este in primul rand o platforma de colaborare sportiva, iar implicarea fiecarui membru, prin specificul activitatii sale sportive, este esentiala. Din acest punct de vedere, Fundatia Olimpica Romana reprezinta o initiativa laudabila si o resursa pentru dezvoltarea unor noi proiecte in parteneriat cu membri SportAccord. Mai mult de atat, cred ca aceasta colaborare inseamna un pas in plus pentru sportul romanesc si mai ales pentru acei profesionisti care isi doresc sa stea la masa mondiala a sportului”
, a declarat Marius Vizer, presedintele SportAccord.

Pe perioada evenimentului, Fundatia Olimpica Romana ii asteapta pe participanti la standul de prezentare, unde acestia vor putea afla mai multe despre proiectele dezvoltate in Romania.

In plus, pe 23 aprilie va avea loc ceremonia de decernare a premiilor SportAccord. Sportivul roman Camil Moldoveanu, lider mondial in clasamentul Federatiei Internationale de Ju-jitsu (IJJF), a fost nominalizat in cadrul competitiei pentru titlu de cel mai bun sportiv al anului. Premiile SportAccord mai cuprind si alte categorii: cea mai buna sportiva, eroul sportiv al anului, cel mai bun oras sportiv, reclama sportiva a anului, sponsorul anului 2014.
SportAccord este o organizatie in crestere, reunind 109 federatii internationale si membri asociati, 52 de federatii internationale din 95 de tari si peste 1000 de organizatii.

***
Fundatia Olimpica Romana este o organizatie non-profit, apolitica si non-guvernamentala, care sustine dezvoltarea tinerilor sportivi, promoveaza sportul si principiile unei vieti sanatoase si ofera sprijin sportivilor romani aflati in situatii deosebite de viata.  Spiritul si valorile olimpice reprezinta fundamentul Fundatiei Olimpice Romane. Principalele valori care ghideaza fundatia, atat in proiectele desfasurate, cat si prin partenerii cu care colaboreaza sunt respectul, excelenta si prietenia.
Date de contact
Carmen Ghia
Specialist Marketing
Fundatia Olimpica Romana
Mail: carmen.ghia@fundatiaolimpica.ro
Telefon: +40 729 880 089