Nume cunoscute din spatiul public din Romania precum: Ivan Patzachin, Liana Stanciu, Marius Manole, Oana Cuzino, Cornel Ilie (VUNK), Laura Badea, Monica Davidescu si Nicole Cherry s-au alaturat cauzei, pentru a transmite publicului mesajele importante din campanie. In perioada urmatoare vor avea loc numeroase activitati de constientizare a hepatitiei A, B si C in Romania.
 
Romania se afla pe locul 1 in randul tarilor europene la numarul total de cazuri de hepatita. Acesta este contextul in care Fundatia Renasterea, in colaborare cu Societatea Romana de Boli Infectioase si HIV/SIDA, a dat startul programului national „STOP Hepatita”. Printre actiunile de pana acum din cadrul acestei campanii s-au numarat: semnarea unui protocol intre Fundatie, Societatea Romana de Gastroenteorologie si Hepatologie si Societatea Romana de Boli Infectioase si HIV/SIDA; o dezbatere cu tema: „Hepatita, o problema a spatiului comunitar european”, organizata la Ambasada Italiei din Bucuresti, sustinuta de: Excelenta Sa Diego Brasioli - Ambasadorul Italiei in Romania, Mihaela Geoana - Presedinte al Fundatiei Renasterea, Nicolae Banicioiu - Ministrul Sanatatii, Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel – Societatea Romana de Boli Infectioase si HIV/SIDA, Conf. Dr. Liana Gheorghe – Societatea Romana de Gastroenteorologie si Hepatologie, Cristian Busoi – europarlamentar, Marius Savu – Presedinte ANMDM si Andrew Stainthorpe – expert NICE. 

Activitatea principala a programului national „STOP Hepatita” este reprezentata de Caravana Nationala de Informare si Preventie a Hepatitei A, B si C, care urmareste educarea, testarea gratuita si informarea publicului larg si a personalului medical.
 
Pana in prezent au avut lor 3 campanii de testare: doua in Bucuresti si una in Craiova.
 
 
Hepatita C este de acum vindecabila!
Toate persoanele infestate cu virusul Hepatitei C au de acum o sansa in plus la vindecare. Urmatoarele activitati din cadrul Programului National „STOP Hepatita” se vor concentra pe comunicarea vestii importante: Hepatita C este acum vindecabila! Programul va continua sa transmita mesajele acestui demers asupra tipurilor de virusuri hepatice, prin sloganul: „Informeaza-te. Testeaza-te. Trateaza-te.”.  
 
Programul National STOP Hepatita prevede activitati de informare, educare si preventie pentru toate publicurile tinta: copii, tineri si adulti. Zonele de actiune sunt: pentru hepatita A - activitati de educare despre importanta igienei inca de la scoala si campanii complexe de educare; pentru hepatita B - campanii de informare despre importanta preventiei atat prin vaccinare, cat si protejare sexuala; pentru hepatita C - campanii de diagnosticare a bolii, de constientizare a implicatiilor si a optiunilor terapeutice in vederea vindecarii.