Campania umanitara “Sangele este Viata” are ca obiectiv strangerea de fonduri pentru imbunatatirea conditiilor in sistemul medical cu rezultate pozitive pe termen lung, prin achizitia de echipamente medicale moderne destinate colectarii, stocarii si prelucrarii sangelui si a produselor conexe in deplina siguranta, atat de necesare Centrelor de Transfuzie Sanguina din Bucuresti si tara. 

Pana in prezent au fost donate mai multe echipamente medicale care indeplinesc normele in vigoare si standardele europene impuse, cat si mobilier tehnico-medical necesar laboratoarelor din cadrul CTSB, in valoare de peste 35 000 euro.  

"Congelatorul de plasma este vital pentru activitatea pe care o desfasuram zilnic. Avem nevoie de echipamente moderne care sa ne permita sa stocam sangele si componentele sale cat mai mult timp in conditii optime. Nu ne putem asuma riscuri cu un produs pentru care nu exista substitut artificial, iar numarul donatorilor este din nefericire tot mai mic. Tragedia din 30 octombrie din clubul Colectiv ne-a facut sa constientizam inca o data cat de utile sunt frigiderele moderne care pastreaza sangele donat si produsele conexe o perioada mai lunga. Le multumim tuturor pentru mobilizarea exemplara din acele zile de foarte grea incercare pentru o intreaga natiune. Au venit atunci foarte multe persoane dornice sa ajute si sa doneze sange. Fiind vorba de o substanta usor perisabila, pe care trebuie sa o putem pastra perioade mai lungi de timp, o aparatura medicala si de laborator moderna care sa ne permita sa ne desfasuram activitatea corespunzator este fundamentala. Multumim Fundatiei Star Storage pentru aceasta donatie si pentru tot efortul depus pentru a ne ajuta in demersurile de a avea in tara noastra un Centru de Transfuzie Sanguina de nivel european!", a declarat Dr. Doina Gosa, Director al Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

"Credem in impactul major pe care il are acest proiect pe termen lung. In continuare ne dorim sa participam alaturi de alte organizatii si de alti oameni care inteleg la fel de bine ca si noi importanta de a investi intr-unul dintre pilonii fundamentali ai societatii - sistemul de sanatate. Aceasta donatie a fost posibila cu sprijinul oamenilor care cred ca schimbare e in puterea nostra, carora vrem sa le multumim pentru sustinere, in special companiei Bright Distribution. Vom continua proiectul Sangele este Viata si invitam cat mai multi romani care isi doresc si in Romania Centre de Transfuzie Sanguina echipate cu aparatura medicala moderna sa se implice. Bugetul necesar depaseste 1 milion de euro. Donatiile de sange periodice sunt la fel de importante ca si donatiile financiare si indiferent de modalitatea de implicare aleasa, rezultatul este salvarea unor vieti. Urmatoarea noastra actiune de impact major este participarea la Semimaratonul International Bucuresti, din 15 mai. Avem o echipa de alergatori, care au ales sa fie ambasadori ai proiectului si isi fac pagini online de fundraising. Oricine doreste ni se poate alatura, in dubla calitate de participanti la una din cursele Semimaratonului ca sustinatori ai cauzei noastre sau ca donatori."
, a declarat Catalin Paunescu, CEO Star Storage si Presedinte al Fundatiei 
Star Storage. 

Campania umanitara “Sangele este Viata” va continua pana la indeplinirea obiectivelor propuse, iar cei care doresc sa sustina aceasta cauza o pot face prin:
• Donarea a 2% din impozitul pe salariu pana cel tarziu pe 25 mai 2016 - prin completarea formularului 230 care este precompletat cu datele Fundatiei Star Storage si se poate descarca de pe site-ul campaniei www.sangele-este-viata.ro
• Donatii cu plata prin card bancar, inclusiv din strainatate, cu comision 0 - direct pe www.sangele-este-viata.ro
• Donatii directe prin transfer bancar in contul RO52 BACX 0000 0008 5451 7001 deschis de Fundatia Star Storage la Banca UniCredit Tiriac Bank, Sucursala "Rosetti", Bucuresti.
 
###
Despre FUNDATIA STAR STORAGE - DIN PASIUNE PENTRU OAMENI 
Fundatia Star Storage este organizatie non-guvernamentala romaneasca, caritabila, nonprofit, care are ca obiectiv principal realizarea si implicarea in campanii, programe si proiecte sociale, care sa contribuie activ la rezolvarea problemelor si dezvoltarea societatii romanesti. Fundatia Star Storage apartine Star Storage, companie 100% romaneasca, leader de piata pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare si servicii Cloud, fundatia desfasurand o activitate distincta fata de operatiunile comerciale ale companiei. Fundatia Star Storage a fost infiintata pe baza experientei de peste 12 ani a companiei Star Storage in dezvoltarea, sustinerea si implicarea activa in campanii de responsabilitate sociala cu efecte reale pozitive in societatea romaneasca. Absolut toate fondurile Fundatiei Star Storage sunt directionate catre cauzele sociale in care este implicata Fundatia, membrii acesteia neavand nici un beneficiu material pentru activitatea desfasurata. Pentru mai multe informatii despre Fundatia Star Storage, va rugam sa vizitati site-ul fundatiei la www.star-storage.ro/Fundatia.