Luna trecută, Fundația Globalworth a lansat în parteneriat cu Fundația Renașterea Caravana Mobilă de diagnosticare a cancerului de col uterin la Chitila Logistics Hub, unul dintre proiectele de referință pentru sub-brandul de logistică și industrie ușoară a Globalworth. Astfel, timp de 3 luni, în perioada 12 septembrie – 10 decembrie 2021, aproximativ 1.200 de femei vor avea acces gratuit la testarea Papanicolau pentru depistarea afecțiunilor ginecologice. Printre acestea se află și membrele comunității de business care își desfășoară activitatea în spațiile Globalworth.

Pentru a continua lupta împotriva cancerului, Globalworth s-a alăturat cauzei de a atrage atenția asupra lunii de conștientizare despre Cancerul de Sân. Astfel, Globalworth Tower și Globalworth Square, două clădiri de birouri emblematice în România, au fost iluminate în roz pentru a arăta sprijinul companiei pentru persoanele care se luptă cu cancerul și pentru a sublinia speranța unui viitor mai sigur, mai sănătos, mai luminos.

Peste jumătate dintre pacientele cu cancer din România (58,4%) sunt diagnosticate abia în stadiile III şi IV, comparativ cu statele europene, unde 70-80% din cazurile noi de cancer sunt depistate în stadiile incipiente ale bolii (0, I şi II). Cancerul de sân este unul dintre principalele cauze de mortalitate pentru femeile din România. Anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel naţional, iar numărul deceselor se ridică la 3.209. Mai mult, fiecare persoană decedată din cauza cancerului de sân a pierdut prematur aproximativ 13 ani de viaţă.

VIDEO illumination Globalworth buildings

***
Despre Fundația Globalworth
Fundația Globalworth a fost înființată în 2018 de Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, și este o entitate non-profit, fiind independentă de activitățile comerciale ale grupului. Fundația are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri și tehnologie.

Pornind de la ideea că viitorul oricărei societăți este reprezentat de generațiile tinere, fundația se concentrează pe grija pentru oameni, care poate fi susținută prin programe de educație și prin proiecte care le pot îmbunătăți acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria socială din care fac parte. La fel de importante sunt și inițiativele care au ca scop construirea de locuri și dezvoltarea de comunități urbane în care oamenii se pot întâlni, pot interacționa și pot găsi împreună soluții care îi ajută pe cei cu nevoi speciale. În completarea acestora, Fundația Globalworth crede în impactul pozitiv al proiectelor care integrează tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor și susține finanțarea inovațiilor care, printre altele, pot aduce oamenii împreună.

Mai multe informații sunt disponibile pe site și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram și LinkedIn.