La Spitalul de Copii Marie Curie s-a incheiat cu bine prima misiune medicala din 2014 desfasurata in cadrul Centrului de excelenta pentru malformatii cardiace. 

Organizata de Asociatia Inima Copiilor, cu sprijinul ING Asigurari de Viata, misiunea a adus din nou la Bucuresti o echipa de medici si asistente din Italia care, impreuna cu colegii romani, au operat intre 2 si 8 februarie 9 copii cu malformatii cardiace congenitale, conform planificarii din cadrul Programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice initiat de Ministerul Sanatatii.
 
Echipa de specialisti straini, formata din 5 medici si 4 asistente si condusa de chirurgii Prof. Alessandro Frigiola si Tammam Youssef, a lucrat impreuna cu cei 5 medici si 8 asistente de la Marie Curie a caror pregatire de specialitate continua in Romania si Italia.
Complexitatea malformatiilor abordate a crescut treptat din septembrie 2013, cand au avut loc primele interventii. In plus, medicii au ajuns sa opereze acum si copii de varste mici: cel mai mic copil are numai 6 luni si o greutate de putin peste 5 kilograme.
Interventiile s-au desfasurat cu succes, toti copiii se simt bine si au parasit deja Terapia intensiva cardiaca. Copiii se afla acum in ingrijirea medicilor si asistentelor de la Sectia de Cardiologie, iar primul dintre ei va pleca acasa chiar maine.
 
Asociatia Inima Copiilor va continua sa sustina activitatea Centrului de Excelenta pentru malformatii cardiace de la Marie Curie, centru a carui amenajare a incheiat-o in 2011. Pe parcursul urmatorilor 3 ani Asociatia isi propune sa completeze Programul  ministerial de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, asigurand finantarea pentru misiuni suplimentare care sa faca activitatea Centrului de la Marie Curie mai fluenta si sa aduca un plus la specializarea personalului medical roman. 

ING Asigurari de Viata a fost alaturi de Inima Copiilor in proiectele desfasurate pe parcursul ultimilor 3 ani si a oferit finantarea pentru desfasurarea acestei prime misiuni din 2014.

Aceasta actiune a avut si sprijinul Ana Hotels - Athéné Palace Hilton, al Dacia - Groupe Renault care a oferit doua autoturisme pentru transportul in Bucuresti al echipei medicale italiene si al Allianz-Tiriac Asigurari care ne-a oferit asigurarile de malpraxis pentru personalul medical strain.
 
Pentru orice detalii, va rugam sa ne contactati:
Alexandru Popa  (Presedinte al Asociatiei Inima Copiilor), 
telefon: 0722 360 339, 
e-mail:  alexandru.popa@inimacopiilor.ro
 
 
Puteti descarca imaginile la rezolutie mare de aici: http://inimacopiilor.ro/comunicare/InimaCopiilor_2014feb.rar
 
____________________________________
 
ING Asigurari de Viata este prima companie internationala de asigurari de viata care a intrat pe piata din Romania, in ianuarie 1997, si incepand cu anul 1999 este lider al pietei de asigurari de viata.  
Initiata in 2010, atunci cand a fost creata o divizie dedicata in cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate sociala a ING Asigurari de Viata urmareste, ca directii prioritare, educatia financiara, protectia mediului si accesul la educatie pentru copiii talentati sau defavorizati, la care s-a adaugat in 2011 pilonul programelor care ofera "Sanse la viata”. In cadrul acestei directii de actiune, colaborarea cu asociatii si organizatii care se implica activ in salvarea de vieti s-a concretizat in numeroase programe cu impact si rezultate pozitive importante in comunitate.  
Astfel, inca din anul 2011, ING Asigurari de Viata a ajutat Asociatia Inima Copiilor in reamanejarea Sectiilor de cardiologie si neurochirurgie pediatrica si sustinerea activitatii in Centrul de Excelenta pentru malformatii cardiace la Spitalul de Copii Marie Curie. Implicarea ING Asigurari de Viata in aceste proiecte s-a concretizat, pana in prezent, in donatii totalizand  80.000 de euro.
De asemenea, ING sustine programul Asociatiei M.A.M.E. "Copilaria nu trebuie traita in spital”, prin care au fost refacute doua etaje din cadrul Spitalului Fundeni.

Un alt proiect de succes este „Lectia de prin ajutor” – dezvoltat de ING Asigurari de Viata si Asociatia MaiMultVerde in parteneriat cu SMURD. Lansat in 2011 din dorinta de a oferi publicului larg un set de reguli elementare pentru acordarea primului ajutor in situatii de urgenta, programul a inregistrat doar intr-un an peste 5,5 milioane de vizionari si peste 17.000 de descarcari pentru aplicatia oferita utilizatorilor de smartphones si tablete. In cadrul proramului, partenerii pun la dispozitia beneficiarilor un mix complet de instrumente (site web, pagina de facebook, aplicatii pentru smartphone, aplicatii pentru tableta) prin intermediul caruia se pot informa asupra modului in care trebuie sa procedeze corect in situatii care necesita acordarea primului ajutor. 

Nu in ultimul rand, colaborarea cu Fundatia pentru SMURD s-a concretizat intr-o donatie de 20.000 de euro pentru Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare pentru achizitionarea primului avion sanitar. 
www.asigurari-pensii.ing.ro
____________________________________
 
Asociatia Inima Copiilor este o asociatie non-guvernamentala si non-profit. Exista si ajuta copiii bolnavi de inima, dar nu doar pe ei, din 2006. 
Intre 2006 si 2008, Inima Copiilor a dotat cu aparatura medicala de peste 480.000 de Euro Sectia de cardiochirurgie pediatrica a Institutului Inimii Niculae Stancioiu din Cluj, unde a sustinut financiar si 6 misiuni medicale umanitare. 
Intre 2009 si 2011 a construit si amenajat Departamentul de cardiochirurgie de la Spitalul de copii Marie Curie din Bucuresti - un proiect in valoare de aproape 4.3 milioane de Euro, din care 1.5 milioane au fost stransi si investiti de Inima Copiilor. Departamentul a devenit functional la sfarsitul lui septembrie 2013. 
La acelasi Spital Marie Curie, Inima Copiilor a amenajat in 2012, cu Ajutorul ING Asigurari de Viata si Linde Gaz Romania, Sectia de Cardiologie, sectie care completeaza proiectul dedicat cardiochirurgiei pediatrice la Marie Curie, si a demarat in 2013 amenajarea Sectiei de Neurochirurgie. 
In toamna anului 2013 Asociatia a incheiat constructia noii Sectii de terapie intensiva nou-nascuti, tot la Spitalul Marie Curie, proiect in valoare de 2.15 milioane euro realizat cu sustinerea Fundatiei Vodafone Romania. 
www.inimacopiilor.ro   si  www.facebook.com/asociatia.inima.copiilor