Caravana care îi învață pe cei mici despre alimentația sănătoasă ajunge în Moldova în această vară, în cadrul programului Akademia Kinderland, desfășurat de Kaufland România și Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B pentru al patrulea an la rând.
 
Prima oprire a școlii pe roți care învață copiii cum să se hrănească sănătos are loc la Bacău, în parcarea din fața Hotel Moldova, unde va poposi timp de 10 zile, începând cu 18 iunie. Urmează Piatra-Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Galați.
 
Accesul este gratuit și se face în intervalul orar 10:00 – 18:00, în grupuri de maximum 5 persoane, în baza programărilor prealabile la numărul de telefon 0726.929.153 și cu respectarea tuturor rigorilor de protecție obligatorii în această perioadă. 
 
Programul sprijină părinții în eforturile de a-i ajuta pe cei mici să deprindă obiceiuri sănătoase, cu impact pe termen lung în starea de sănătate și dezvoltarea armonioasă. 
 
Potrivit celor mai recente studii   realizate în pandemie cu privire la obezitatea infantilă, una dintre consecințele izolării sociale din timpul pandemiei a fost creșterea obezității infantile, în contextul în care copiii nu au mai avut activitate fizică și a existat tentația de a consuma mai des hrană nesănătoasă. Mai mult, în țara noastră, 1 din 4 copii de opt ani are probleme de greutate, iar 1 din 10 copii suferă de obezitate.
 
Nevoia de a deprinde comportamente alimentare sănătoase include pe lângă nutriție corectă și evitarea risipei alimentare. Același studii arată că în România, risipa alimentară se ridică la 6.000 de tone pe zi, iar 49% din aceasta se produce în gospodării.  
 
La activitățile Akademiei Kinderland pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, cu obligativitatea purtării măștii de protecție. La fața locului, organizatorii au luat toate măsurile de siguranță pentru respectarea distanțării sociale, cu circuit separat de intrare - ieșire, termoscanare, dezinfectant și măști de protecție. 
 
Butaforii, fructe și legume sub formă de exponate gigant, stații de explorat, jocuri pe tabletă, informații și curiozități despre toate categoriile de alimente – toate acestea vor fi disponibile la caravană, unde cei mici vor învăța prin metode nonformale și interactive despre alimentația corectă. 
 
„Detectivul de zahăr”, „Farfuria ideală”, „Super eroul K” sau „Kinder Biker ” sunt câteva dintre jocurile pe care cei mici le vor descoperi, alături de multe module informative ca „Piramida alimentară”, „Tuburile digestive” sau „Balanța alimentație vs. mișcare”.
 
Copiii vor fi îndrumați de personal prin stațiile decorate atractiv, unde vor afla cum arată farfuria ideală, cum funcționează corpul uman în raport cu mâncarea, cum se combină corect alimentele, ce înseamnă gustare sănătoasă și cum să evite risipa alimentară, toate explicate pe înțelesul lor. Cei care nu pot ajunge la caravană pot regăsi jocurile din cadrul Akademiei Kinderland și în format virtual, sub forma unei aplicații care poate fi descărcată gratuit pe tablete și telefon mobil din AppStore și Google Play. De asemenea, cei mici se pot juca și pe laptop sau calculator accesând www.akademiakinderland.ro
 
CALENDARUL CARAVANEI AKADEMIA KINDERLAND
• Bacău: 18-27 iunie
• Piatra-Neamț: 29 iunie-8 iulie
• Suceava: 10-19 iulie
• Iași: 22-31 iulie
• Vaslui: 2-11 august
• Galați: 13-22 august

APLICAȚIA AKADEMIA KINDERLAND POATE FI ACCESATĂ PE:
• App Store – Akademia Kinderland Campus 
• Google Play – Akademia Kinderland Campus
 
***
Despre Kaufland România 
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 143 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.  

Kaufland angajează persoane cu dizabilități la nivel național. Cei interesați pot aplica online, pe cariere.kaufland.ro - unde este disponibilă lista posturilor vacante, prin e-mail la cariere@kaufland.ro sau la numărul de telefon 021.9132.

Despre Asociația Plan B
Asociația Plan B este o organizație non-guvernamentală care își propune o abordare diferită, aceea de a folosi business-ul ca o forță a binelui. Asociația oferă consultanță specializată în CSR și propune servicii pentru îmbunătățirea calității vieții.