Coordonatorii campaniei Fire de dragoste au oferit, de asemenea, 25 de cuiburi necesare ingrijirii speciale a nou-nascutilor prematur. Aceste cuiburi au putut fi realizate datorita unei echipe minunate de blogarite care au facut fundraising in cadrul unei competitii comunitare: Bogdana Dobre, Tily Niculaea, Ana Ana Nicolescu, Ana Maria Mistrus.  Acestea sunt necesare crearii unui ambient care sa ofere protectie, caldura si confort bebelusului prematur, pe toata perioada cat sta in incubator.

In luna octombrie, alte trei maternitati din Bucuresti vor beneficia de aceleasi donatii. In total, vor fi donate 270 de seturi de impletituri si 115 cuiburi. 
Prima parte a campaniei Fire de dragoste, proiect de dotare a sectiilor de neonatologie cu seturi crosetate de botosei si caciulite s-a incheiat in data de 31 august. Proiectul a fost lansat pe data de 1 iunie a.c. si a avut ca scop mobilizarea societatii civile pentru crearea de botosei si caciulite adaptate dimensiunilor reduse ale micutilor ce petrec foarte multe ore la sectia de terapie intensiva. Aceste seturi ii ajuta pe bebelusii nascuti inainte de termen sa isi regleze mai usor temperatura corpului.

Proiectul Fire de dragoste a reusit sa sensibilizeze publicul larg de toate varstele si din toate colturile Romaniei: Sibiu, Targu Mures, Brasov, Iasi, Botosani, Ploiesti, Craiova, Oradea, Cluj, Constanta, Galati, Suceava, Satu Mare, Buzau, Focsani, Baia Mare, dar si din strainatate: Londra si Dubai.
 
„Ne bucuram ca am descoperit atatia oameni care vor sa daruiasca mai departe si succesul acestui proiect este o dovada ca implicarea civica este esentiala. Suntem impresionati de   modul in care si-au exprimat dragostea prin biletele, iconite, decoratiuni ale seturilor, alegerea textilelor pentru cuiburi, toate ambalate cu multa precupare si drag. Vom avea grija sa fim mesagerii lor si sa transmitem toate aceste emotii frumoase”, impartaseste Diana Gamulescu, Vicepresedinte Asociatia Unu si Unu. 

"Le suntem recunoscatoare tuturor mamelor din comunitatea TOTUL DESPRE MAME pentru rabdarea si disponibilitatea de a croseta caciulite si botosei pentru bebelusii prematuri. Le multumim tuturor din suflet si le asiguram ca roadele muncii lor vor aduce un strop de caldura acolo unde este mare, mare nevoie!", completeaza Despina Badescu, redactor-sef al www.totuldespremame.ro.
 
Detalii despre derularea proiectului se pot urmari accesand pagina de facebook a comunitatii Micolino si a Asociatiei Unu si Unu: https://www.facebook.com/pages/Micolino-comunitatea-parintilor-cu-gemeni-prematuri-si-copii-frumosi/224054857726889
sau TOTUL DESPRE MAME http://www.totuldespremame.ro/copilul-tau/ajutor-pentru-nou-nascutii-prematuri-prin-seturi-crosetate-de-mame-din-intreaga-tara
 
###
Despre Asociatia Unu si Unu 
Asociatia Unu si Unu este o organizatie neguvernamentala care deruleaza in premiera in Romania proiecte de sustinere, informare si educare dedicate familiilor cu multipleti, programe de informare si preventie privind nasterea prematura si programe de sprijinire si consiliere a familiilor cu prematuri.
 
Asociatia Unu si Unu a lansat in Romania Socks for life – proiect de constientizare a prematuritatii, Helping Hands – program de parenting si sustinere psiho-emotionala in spitale a mamelor aflate cu copiii la terapie intensiva, Miracolul merge mai departe- program de colectare si donare a hainutelor de prematuri, Martisor cu speranta – proiect de donare a martisoarelor pentru mamale aflate in spital cu bebelusi prematuri, a realizat strangeri de fonduri pentru familii cu prematuri si/sau multipleti aflate in situatii financiare delicate, a lansat – Misterul gemenilor - primul curs de parenting din Romania dedicat parintilor cu multipleti si proiectele vor continua sa aduca o noutate si sa asigure continuitate prin actiunile sale in doua sectoare  dezavantajate pana acum in Romania.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Diana Gamulescu – Vicepresedinte Asociataia Unu si Unu (diana.gamulescu@unusiunu.com)
Corina Croitoru – Fondator Asociatia Unu si Unui (corina.croitoru@unusiunu.com)
 
Despre TOTUL DESPRE MAME
Platforma TOTUL DESPRE MAME pune la dispozitia parintilor si a tuturor celor interesati de cresterea si ingrijirea copiilor informatii de cea mai buna calitate din sfera parentingului. Pe TOTUL DESPRE MAME parintii vor gasi interviuri cu specialisti de top, articole documentate, dar in acelasi timp platforma noastra joaca si rolul unui mediu de transmitere a experientelor reale cu care se confrunta parintii in viata de zi cu zi.
 
TOTUL DESPRE MAME are o abordare holistica a vietii de familie: de la sanatate la psihologie, de la educatie la nutritie, parintii informati ai secolului nostru vor gasi aici o sursa esentiala de cunostinte verificate si testate.
 
De asemenea, evenimentele TOTUL DESPRE MAME sunt cele mai asteptate momente de parenting de calitate! Atat conferintele nationale - ne mandrim cu seria conferintelor sustinute de speakeri si autori de renume mondial, precum Michael Thompson, Alfie Kohn si Jack Newman - cat si evenimentele periodice cu cei mai indragiti specialisti de parenting din Romania (Serile TOTUL DESPRE MAME) sunt o sursa valoroasa de informare si educare, un prilej de neratat pentru parintii preocupati de calitatea vietii si a relatiei pe care o dezvolta cu copiii lor.
 
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
 
Simona Ghenea
Communication and Special Events Coordinator 
simona.ghenea@mme.ro; 0733.904.678