Fundatia Olimpica Romana  a premiat sportivii juniori de la lupte libere din Onesti si Berzunti. 
 
Evenimentul a avut loc la Sala de Lupte a CSM Onesti. Copiii s-au putut bucura si de prezenta unui magician, a unei printese si au fost pictati pe fata de un artist plastic. Evenimentul a avut loc in contextul in care Fundatia Olimpica Romana isi doreste sa contribuie la imbunatatirea bazei de selectie a sportivilor, identificand si ajutand acele comunitati care sunt active, implicate, au rezultate relevante in sport la nivel de juniorat, insa se lovesc de probleme financiare.

Andreea Raducan a inmanat premiile sportivilor juniori, felicitandu-i pentru activitate si accentuand importanta studiilor in dezvoltarea lor viitoare. ”Greutatile vietii ne intaresc si ne dau masura reusitelor. Ii apreciez enorm pe acesti tineri care intra in sala de antrenamente lasand la o parte grijile si concentrandu-se pe ceea ce au de facut. Stim ca sunt multi copii talentati si muncitori in Romania si speram, ca la anul sa ajungem si la ei”, a povestit Andreea Raducan, presedintele Fundatiei Olimpice Romane.

La eveniment au participat si Ingrid Istrate, director CSM Onesti, Alin Grigore, Secretar General al Federatiei de Lupte Libere, Stefan Tifan, primarul comunei Berzunti, precum si un sustinator al sectiei de lupte si nu numai, domnul Ion Butucaru.

“Ne-am bucurat sa fim gazda acestui eveniment. Sportul juvenil are nevoie de sustinere, iar Fundatia Olimpica Romana a reusit sa le dea aripi acestor sportivi prin cadourile pregatite special pentru ei. Avem si la CSM Onesti mai multi copii care nu au situatii financiare bune acasa, asa ca orice ajutor conteaza pentru ei”,  a declarat Ingrid Istrate, director CSM Onesti.

Mos Craciun Sportiv le-a adus tinerilor mai multe cadouri constand in incaltaminte si imbracaminte sport oferite de Intersport Romania, Carrefour i-a indulcit pe cei mici cu surprize pregatite special pentru ei, iar Brenntag le-a oferit acestora prosoape tehnice pentru antrenamente. Evenimentul nu ar fi fost posibil fara implicarea Allianz – Tiriac, unul dintre partenerii traditionali ai fundatiei, care sustine in mod activ initiativele indreptate catre sprijinirea tinerilor sportivi. In plus, angajati ai Allianz – Tiriac s-au alaturat evenimentului, oferind sportivilor care au obtinut cele mai bune rezultate premii din partea companiei. 

Angajamentul Fundatiei Olimpice Romane in regiune este unul de durata. Fundatia si-a propus sa sprijine in 2016 peste 50 de juniori practicanti ai luptelor libere din comuna Berzunti prin construirea unei sali de sport adecvate. Proiectul se va desfasura cu sprijinul si implicarea comunitatii, precum si a autoritatilor locale, iar una dintre componentele esentiale va fi cea de voluntariat.

***
Fundatia Olimpica Romana este o organizatie non-profit, apolitica si non-guvernamentala, care sustine dezvoltarea tinerilor sportivi, promoveaza sportul si principiile unei vieti sanatoase si ofera sprijin sportivilor romani aflati in situatii deosebite de viata.  Spiritul si valorile olimpice reprezinta fundamentul Fundatiei Olimpice Romane. Principalele valori care ghideaza fundatia, atat in proiectele desfasurate, cat si prin partenerii cu care colaboreaza sunt respectul, excelenta si prietenia.
 
Date de contact
Carmen Ghia
Specialist Marketing
Fundatia Olimpica Romana
Mail: carmen.ghia@fundatiaolimpica.ro