In acest an, organizatorii pun la dispozitia concurentilor un buton de donatie care permite fiecarui participant sa sustina una din cele doua cauze adoptate de eveniment, directionand catre acestea 10 lei din taxa de participare.

Sportivii care decid sa alerge pentru HOSPICE sprijina cauza pacientilor cu boli incurabile, cei 10 lei din taxa de participare acoperind costul pentru o masa de pranz oferita unui pacient internat intr-una din unitatile cu paturi ale HOSPICE. 

In 2014, in cadrul primei participari a HOSPICE la Semimaratonul Brasov Intersport, proiectul HOSmasina a beneficiat de implicarea unui numar considerabil de concurenti, fiind astfel stranse fondurile pentru achizitionarea unui autoturism pentru echipa mobila de ingrijire la domiciliu a pacientilor din Brasov. Campania a avut un ecou puternic si, ulterior, alte doua masini au fost donate de catre Banca Transilvania.
 
In 2015, proiectul „camera de joaca HOSPICE” a strans peste 8.300 de lei din actiunile individuale de strangere de fonduri ale concurentilor desfasurate pe platforma Galantom.ro.
 
Inscrierile la Semimaratonul Brasov se pot face deja pe site-ul evenimentului, la adresa http://semimaraton.ro/2016/inscriere/. Cei care doresc sa sustina HOSPICE Casa Sperantei pot strange fonduri pentru sustinerea serviciilor de ingrijire furnizate de fundatie prin intermediul platformei Galantom.ro. Mai multe amanunte pot fi gasite pe pagina Team HOSPICE.
 
In 2016, HOSPICE participa ca organizatie beneficiara si la alte evenimente sportive importante. Astfel, intre 23 si 24 ianuarie s-a desfasurat competitia de alergare pe scari SkyRun, iar in perioada 14-15 mai are loc Semimaratonul International Bucuresti OMV Petrom. Pe 9 iulie, HOSPICE organizeaza crosul de caritate „Alearga Tu pentru Ei!”. Ultima mare competitie a anului va fi Maratonul International Bucuresti, desfasurat intre 8 si 9 octombrie.
Semimaraton Brasov Intersport (SBI) a devenit rapid cel mai mare concurs de alergare din orasul Brasov, cu 2.000 de alergatori la editia din 2015. Avand o dificultate medie, este accesibil atat pentru sportivii profesionisiti cat si pentru cei amatori. 
 
Locatie:
Startul si sosirea se afla in Piata Unirii, o locatie bine cunoscuta de brasoveni si foarte apreciata de turisti. In anul 2011, aceasta a fost complet renovata, devenind un punct important de atractie datorita proximitatii Muzeului Primei Scoli Romanesti si Bisericii Sfantul Nicolae, reusind sa adune anual peste 90.000 de turisti. Traseele continuua pe stradutele cu iz medieval ale orasului vechi si pe potecile montane din jurul Brasovului, atingand cateva puncte turistice importante ale zonei: Pietrele lui Solomon, Poiana Brasov, Poiana Stehil si Masivul Tampa de unde privelistea panoramica asupra orasului este superba. 

Curse:
Si la aceasta editie concurentii isi vor putea testa limitele fie la proba de semimaraton de 21 km, fie la cea de cros de 10 km.
Sponsor principal:
Intersport a fost si ramane partenerul principal al evenimentului inca de la prima editie din 2012.

Inscrierile:
Inscrierile se pot face online pana in 12 martie pe semimaraton.ro.

Va asteptam la Brasov!

***
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. 

Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. 

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.