Asociația Club Sportiv Nautic Titanii anunță Cupa Titan la caiac-canoe, ediția de vară 2022, care va avea loc pe 9 iulie, pe lacul Titan din parcul Alexandru Ioan Cuza, București.
Competiția este una cu tradiție în București și se adresează atât sportivilor de performanță, cât și sportivilor amatori.

Anul acesta aduce câteva noutăți importante față de edițiile anterioare. În primul rând include o disciplină nouă: este singura cursă de dragon boat pentru sportivii de performanță din București. Tot în cadrul acestei categorii de concurs va avea loc și cursa Imunis, în care echipajele vor fi alcătuite exclusiv din persoane supraviețuitoare de cancer de sân.
În plus, la final, antrenorii vor organiza sesiuni de inițiere în caiac pentru copiii din centre de plasament, iar amatorii vor putea participa la igienizarea lacului Titan din caiace.

Evenimentul include 4 categorii de concurs:

1. Caiac sprint 200 m, pentru sportivii de performanță din toate categoriile, masculin și feminin: K1 U12, K1 cadeți (13-14 ani), K1 juniori 2 (15-16 ani), K1 juniori 1 (17-18 ani), K1 seniori (19-35 ani) și K1 master (35 ani +);

2. C1 canoe, master, masculin și feminin;

3. Caiac tură amatori, 1000 m, K1 tura open, 19 ani +, masculin si feminin;

4. Dragon Boat, 200 m, care include:
Cursa Imunis, echipe de 10 persoane, toboșar și cârmaci,
Cursa open mixt, 19 ani +, echipe de 10 persoane, toboșar și cârmaci.

Înscrierea la toate categoriile de concurs este gratuită, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Formularul de înscriere, programul și toate detaliile evenimentului se găsesc pe pagina competiției, aici.

Cupa Titan a fost creată pentru a promova și dezvolta comunitatea de caiac-canoe din zona București, oferind posibilitatea sportivilor de performanță de a-și testa nivelul de pregătire pentru campionatele naționale. În același timp, cursele dedicate sportivilor amatori au ca scop creșterea popularității acestei discipline sportive în rândul publicului larg, prin promovarea beneficiilor pe care le oferă. Astfel, competiția încurajează mișcarea în aer liber și practicarea sportului pentru persoanele vulnerabile, promovând o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător.

Caiac-Canoe este un grup de sporturi nautice care se practică cu ambarcaţiuni uşoare, ce folosesc diferite tipuri de vâsle nefixate. Caiacul este un sport care dezvoltă echilibrul, forța, îndemânarea, capacitatea de efort și atenția distributivă. Dragon Boat este o barcă lungă de 12 metri, în care vâslesc 10 sau 20 de persoane, coordonate de un toboșar și ghidate de un cârmaci. Este un sport de echipă care dezvoltă echilibrul, forța, îndemânarea, sincronizarea și atenția distributivă.

Cupa Titan face parte din “Campioni în caiac - Titan”, proiect finanțat de Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

***

Înființat în anul 2017, ACS Nautic Titani este primul club sportiv de caiac - canoe din București care se adresează în egală măsură copiilor și adulților.
Sub îndrumarea unor antrenori calificați, cu experiență internațională, se pot practica mai multe sporturi nautice la nivel de agrement sau competițional. Este vorba despre caiac sprint, disciplina olimpică a acestui sport, dar și caiac polo, caiac de tură, stand up paddle sau dragon boat.
Clubul a organizat numeroase evenimente sportive printre care cantonamentul de pregătire al echipei naționale de caiac-canoe care a participat în anul 2018 la Youth Olympic Games, primul meci internațional de caiac polo din România susținut în compania echipei Mari Britanii, Turneul internațional de caiac polo București 2019 în compania echipei Israelului, Cupa Titan sau Cupa Danubius.